Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani (foto) se afla la un pas de a scapa din arestul preventiv dupa ce, la inceputul lunii aprilie, Tribunalul Bucuresti a revocat mandatul sau de incarcerare, pe motiv ca a fost emis cu incalcarea legii. Ultim
Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani (foto) se afla la un pas de a scapa din arestul preventiv dupa ce, la inceputul lunii aprilie, Tribunalul Bucuresti a revocat mandatul sau de incarcerare, pe motiv ca a fost emis cu incalcarea legii.

Ultimul cuvant in aceasta privinta il va avea insa, astazi, Curtea de Apel Bucuresti unde s-a judecat recursul procurorilor impotriva hotararii de eliberare a lui Iskandarani. Avocatul Ana Maria Mihalcescu a sustinut ieri, in fata judecatorilor, ca omul de afaceri este tinut dupa gratii in baza unui mandat de incarcerare nul. Motivele invocate de aparatoare sunt chiar cele retinute de Tribunalul Bucuresti ca motiv al revocarii arestului: Iskandarani nu a fost citat legal pentru a da declaratii in fata procurorului nici cand un judecator a hotarat incarcerarea lui la 23 decembrie 2005. Mai mult, a sustinut avocatul, anchetatorii nu i-au adus la cunostinta omului de afaceri ca este urmarit penal, acesta nu stia ca este dat in urmarire, motiv pentru care nu avea nici de ce sa se sustraga, asa cum a sustinut Parchetul.
CA LA DOMINO. In cazul in care, totusi, Curtea de Apel va anula hotararea de eliberare si va gasi mandatul lui Iskandarani valabil, acesta se afla deja intr-un lant al slabiciunilor greu de rupt. Documentul expira la sfarsitul zilei de joi si nu a fost inca prelungit, deoarece nu se stia daca mai este sau nu valabil. Sirianul se afla dupa gratii de la sfarsitul anului 2005, pentru mai multe infractiuni economice, legate de afacerile sale cu tutun, iar unul din motivele incarcerarii sale a fost acela ca s-ar sustrage urmaririi penale. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.