Bucurestenii respira de zece ori mai mult praf decat locuitorii altor capitale europene, ca urmare a disparitiei a circa 60% din spatiile verzi in ultimii 16 ani. ""Cantitatea de praf din Bucuresti este de 260-280 tone pe kilometru patrat. Acest
Bucurestenii respira de zece ori mai mult praf decat locuitorii altor capitale europene, ca urmare a disparitiei a circa 60% din spatiile verzi in ultimii 16 ani.

""Cantitatea de praf din Bucuresti este de 260-280 tone pe kilometru patrat. Acest lucru nu este intalnit in nici una dintre capitalele din Europa, unde vorbim despre un alt ordin de marime, sub 20 tone/kmp"", a opinat Florin Vasiliu, vicepresedintele Asociatiei Expertilor de Mediu. El a adaugat ca Bucurestiul are circa 13 milioane de metri patrati de spatii verzi, fata de 35 milioane mp in 1989. Speranta de viata din Romania este una dintre cele mai scazute din Europa, motiv pentru care producatorii de ciment au lansat ample programe pentru constientizarea pericolului. Grupul german Carpatcement Holding va planta 15.000 de arbusti pe o suprafata de teren de 20.000 mp in localitatea Cornetu din apropierea Capitalei. Si francezii de la Holcim au lansat portalul www.societatedurabila.ro, pentru toti cei care vor sa se implice in crearea unui mediu inconjurator sanatos. (D. Ivan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.