Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ieri ca dosarul de abuz in serviciu a lui Miron Mitrea (foto) de improprietarire a Aviatiei Utilitare (AU) cu un teren aflat in vecinatatea Aeroportului Baneasa, finalizat de procurori cu ""NUP"", sa fie
Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ieri ca dosarul de abuz in serviciu a lui Miron Mitrea (foto) de improprietarire a Aviatiei Utilitare (AU) cu un teren aflat in vecinatatea Aeroportului Baneasa, finalizat de procurori cu ""NUP"", sa fie retrimis la Parchet pentru continuarea anchetei.

ACUZATIILE. Potrivit reprezentantilor SC Aviatia Utilitara SA, fostul ministru ar fi refuzat sa duca la indeplinire o hotarare irevocabila ce atesta dreptul de proprietate al societatii asupra unui teren de 2,3 hectare, situat chiar la Soseaua Bucuresti - Ploiesti. Aceasta suprafata, data Aeroportului Baneasa, facea parte dintr-un lot de 8,9 hectare revendicat si castigat de Aviatia Utilitara.
Potrivit cererii de chemare in judecata, fostul ministru al Transporturilor ar fi girat si o afacere in care fosta conducere a Aeroportului Baneasa ar fi schimbat terenul in litigiu cu 2,5 hectare din comuna Voluntari. AU sustine ca tranzactia a fost realizata fara sa fi fost dispusa anterior vreo evaluare de specialitate a terenurilor. Hotararea Instantei Supreme de infirmare a ""NUP-ului"" lui Miron Mitrea poate fi atacata cu recurs la completul de noua judecatori ai aceleiasi instante. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.