Sistemele de operare Windows 98, Windows 98 Second Edition si Windows Millennium Edition vor ramane foarte curand fara suport tehnic, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Microsoft.

Microsoft nu va mai acorda asistenta tehnica pentru cele trei sisteme de operare incepand cu data de 11 iulie 2006. De asemenea, utilizatorii lor nu vor mai beneficia de update-uri de securitate. Totusi utilizatorii vor mai putea folosi resursele aflate pe pagina de internet a Microsoft pana la data de 11 iulie 2007. Asta inseamna ca, timp de un an de la suspendarea asistentei tehnice, cei care vor avea probleme va trebui sa se descurce singuri cu informatiile gasite pe site-ul Microsoft. Dupa aceea, Dumnezeu cu mila.
Motivul oferit de Microsoft: aceste sisteme de operare sunt depasite si presupun riscuri de securitate pentru utilizatori. Evident, gigantul software a recomandat celor care mai au astfel de ""vechituri"" in computer sa treaca cat de curand posibil la versiuni mai noi, precum Windows XP.
ETAPE. Initial, Microsoft planuise sa inchida suportul pentru Windos 98 si Millenium in ianuarie 2004. Ulterior, a anuntat ca extinde aceasta perioada pana la 30 iunie 2006. In fine, ultima pasuire a utilizatorilor a fost anuntata in ianuarie 2006 pentru data de 11 iulie 2006. Motivul: rezolvarea catorva probleme de securitate (patch-uri) inainte de sistarea asistentei tehnice.
Potrivit unui raport Jupiter Research de la sfarsitul anului trecut, citat de PC World, 16% dintre utilizatorii Windows folosesc versiunea 98 sau 98 Second Edition pe computerul de acasa. De asemenea, sase procente dintre utilizatorii casnici au instalat Windows Millennium.
Studiul a fost facut pe un esantion de 2.300 de utilizatori de computere.
La sfarsitul lunii trecute, Microsoft a amanat lansarea mult asteptatului sau sistem de operare Windos Vista pana in ianuarie 2007.

VISTA SAU XP