Politica de santaj economic a Rusiei fata de rebela si nesupusa Georgie continua. De la oprirea importului de vin s-a ajuns la apa minerala. Chiar daca, se stie, atunci cand vine vorba de preferinte in materie de bautura, rusii se dau in vant dup
Politica de santaj economic a Rusiei fata de rebela si nesupusa Georgie continua. De la oprirea importului de vin s-a ajuns la apa minerala.

Chiar daca, se stie, atunci cand vine vorba de preferinte in materie de bautura, rusii se dau in vant dupa votca, sa-i iei rusului de la gura un sprit racoritor dupa o noapte de betie nu e usor de indurat. Autoritatile insa nu vor sa stie de nimic - intr-o prima faza au oprit importul de vinuri georgiene si moldovenesti, foarte apreciate de rusi, recurgand la acest santaj economic pentru a pedepsi lipsa de supunere a celor doua foste republici sovietice. Acum a venit randul apei minerale ""Borjomi"" din Georgia sa fie interzisa, explicatia fiind aceea ca nu respecta reglementarile in materie de etichetare. Potrivit oficiului pentru protectia consumatorului din Rusia, eticheta nu prezinta informatii explicite despre elementele chimice pe care le contine apa. Aceasta apa minerala este foarte apreciata de rusi, produsul vanzandu-se in toate magazinele de pe tot cuprinsul Federatiei Ruse. Prin urmare, blocadei vinului ii urmeaza blocada apei si, implicit, a spritului. Rusii trebuie sa se multumeasca acum cu vin importat in pripa din Italia, Bulgaria, Ucraina si Franta. Numai ca acestea sunt mai scumpe si nu au, dupa cum sustin cunoscatorii, aceeasi calitate precum cele moldovenesti si georgiene.
Observatorii considera ca interdictia are a face mai mult cu politica decat cu calitatea vinului sau a apei, acesta fiind un instrument de pedepsire a fostilor sateliti, acum nesupusi. Blocada apei este doar ultima dintre sicanele inventate de Moscova pentru a-si domina vecinii, in aceeasi categorie inscriindu-se si razboiul gazului de la inceputul anului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.