aPapa Benedict al XVI-lea a transmis ieri mesajul ""Urbi et orbi"" pentru prima oara de cand a fost ales sa conduca Biserica catolica. In mesajul adresat intregii lumi crestine, Papa a facut referire la unele crize politice cu care se confrunta a
aPapa Benedict al XVI-lea a transmis ieri mesajul ""Urbi et orbi"" pentru prima oara de cand a fost ales sa conduca Biserica catolica.

In mesajul adresat intregii lumi crestine, Papa a facut referire la unele crize politice cu care se confrunta astazi comunitatea internationala, de la criza umanitara de la Darfur la situatia din Orientul Mijlociu si cea din Italia, unde inca se desfasoara, la cinci zile dupa scrutinul legislativ, renumararea voturilor. Benedict al XVI-lea s-a rugat ieri pentru ca Italia sa regaseasca ""linistea si intelegerea"" pierdute dupa alegeri, in urma carora contestatiile din partea fostului premier, Silvio Berlusconi, au curs garla. ""Fie ca lumina sarbatorilor sa aduca bucurie in inimile locuitorilor si familiilor din Roma, precum si intregii natiuni italiene"", a spus Papa.
NU SE LASA. Ignorand ceea ce ar fi trebuit sa fie pacea pascala, contestatiile si litigiile intre invingatorii si invinsii in alegeri au continuat si ieri, in ziua de Pasti, in Italia. Toti apropiatii lui Berlusconi afirma ca inca mai cred in victoria partidului lor, Forza Italia.
In acest timp, invingatorul, liderul coalitiei care a castigat alegerile parlamentare din Italia, Romano Prodi, a dezvaluit un plan care prevede formarea unui nucleu al tarilor europene, Marea Britanie riscand sa ramana pe dinafara, relateaza Sunday Times. El a promis ca, in pofida victoriei la limita, va respecta platforma electorala si va mentine un guvern stabil pe toata durata mandatului, afirmand ca la nivel european intentioneaza sa formeze o alianta cu ""tarile hotarate sa adopte o politica europeana comuna"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.