Maine, H.I.M. incepe turneul din Marea Britanie, unde majoritatea concertelor sunt deja sold-out. Grupul vine de la Los Angeles unde a inregistrat un nou clip pentru ""Killing Loneliness"" destinat pietei americane. H.I.M. este la aceasta ora una

Maine, H.I.M. incepe turneul din Marea Britanie, unde majoritatea concertelor sunt deja sold-out. Grupul vine de la Los Angeles unde a inregistrat un nou clip pentru ""Killing Loneliness"" destinat pietei americane.

H.I.M. este la aceasta ora una dintre cele mai de succes formatii din lume, iubita de public si apreciata de critica de specialitate. Cu peste patru milioane de albume vandute pana acum, grupul finlandez a decis sa includa Sibiul in cadrul turneului mondial de promovare al ultimului album, ""Dark Light"", alaturi de cele mai mari festivaluri europene unde va concerta in vara acestui an. Concertul va avea loc sambata, 15 iulie, in Piata Mare a Sibiului, unde H.I.M intentioneaza sa filmeze si un DVD care sa cuprinda atat secvente live din concert, cat si imagini din orasul medieval din inima Transilvaniei si din imprejurimile lui. H.I.M, care si-a creat propriul stil muzical (intitulat Love Metal), pentru a evita sa fie catalogat ca apartinand unui anumit gen muzical a intrat in zona cult a muzicii, dupa 11 ani de cariera, sase albume de studio, un dublu DVD si peste 1.000 de concerte in Europa, Statele Unite, America de Sud, Japonia si Australia. ""In muzica noastra exista mai multa emotie si sentimentalism decat in marea majoritate a trupelor din zona metalului, deoarece cantecele noastre sunt bazate pe dragoste si nu pe ura"", explica Ville Valo, liderul grupului. Alaturi de H.I.M, tot in premiera in Romania, pe scena Festivalului Artmania vor urca cei mai de frunte reprezentanti ai rockului finlandez, Amorphis, care revin in forta in prim-planul scenei muzicale europene, dupa trei ani de absenta, cu un nou album - ""Eclipse"". Discul este cotat deja de critica muzicala, la doar o luna de la lansare, ca unul dintre cele mai bune materiale discografice ale genului in 2006. Pe scena Festivalului Artmania va concerta si formatia de gothic melodic Silentivm, al carei ultim album - ""Seducia"", lansat la sfarsitul lui ianuarie 2006, a fost bine primit de public. Vor fi prezenti si componentii trupei pop-rock Carmen Gray, nou venita pe scena muzicala din Finlanda, dar care s-a remarcat in deschiderea britanicilor de la The Darkness la recentul concert din Helsinki.

EVENIMENT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.