Veniturile realizate anul trecut de vanzatorii de seifuri au depasit 3,5 milioane de euro. Afacerea este atat de prospera incat unul din 500 de romani a ajuns sa aiba o casa de bani. Anul acesta producatorii se asteapta la triplarea vanzarilor. N

Veniturile realizate anul trecut de vanzatorii de seifuri au depasit 3,5 milioane de euro. Afacerea este atat de prospera incat unul din 500 de romani a ajuns sa aiba o casa de bani. Anul acesta producatorii se asteapta la
triplarea vanzarilor.

Numai unul din cinci romani isi tine banii in banca. Restul ori nu apuca sa economiseasca, ori prefera sa tina banii la saltea, sau mai nou la seif. Cresterea cererilor de case de bani a dus la reorientarea unor producatori catre aceasta piata. ""Pentru a putea supravietui in conditiile regresului din economia romaneasca de dupa 1989, am adaugat pe lista produselor, incepand din anul 1991, si produse specifice dotarilor bancare, cum sunt: case de bani, usi de tezaur, dulapuri metalice"", a explicat Daniela Cretu, director marketing la societatea Hesper. Inainte de 1989 societatea producea echipamente industriale hidraulice, iar acum a ajuns unul din principalii producatori de seifuri si usi de tezaur.
CERERE. ""In prezent, la noi in tara se poate spune ca un roman din 500 si-a cumparat seif. Aceasta piata este una in crestere. Inca de la inceput casele de bani s-au vandut foarte bine, iar vanzarile au crescut cu circa 30% de la an la an"", a declarat Elena Petcu, director economic la firma Astor&Co. Ea a mai spus ca visul oricarui producator este de a vinde cat mai multe usi de tezaur. De regula acestea se folosesc in banci, iar pretul depaseste 5.000 de euro bucata.
PENTRU TOATE BUZUNARELE. Atat producatorii interni cat si distribuitorii de case de bani de pe piata romaneasca au preturi accesibile. Daca o persoana fizica doreste sa isi pastreze banii sau obiectele de valoare in casa, insa in conditii de maxima siguranta, pot cumpara un seif de dimensiuni reduse cu putin peste 150 de euro. Pentru casele de bani utilizate in institutiile de stat, case de schimb valutar, banci, hoteluri, benzinarii etc. pretul porneste de la 300 de euro si poate ajunge pana la 2.000 de euro. ""Cel mai mic seif costa 288 de euro fara TVA, iar pretul creste in functie de model"", a declarat Larisa Cioaca, director Astor&Co. ""Preturile caselor de bani sunt variate, pornind de la 500 RON pana la 5.000 RON, in functie de marime, model, clasa de siguranta, gradul de echipare cu sisteme de inchidere si cifrare, dotarile interioare (rafturi, sertare, compartimente)"", spune Dan Ilisei, director comercial la firma Hesper.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.