Specialistii atrag atentia ca a crescut numarul tinerilor care fac infectii oculare din cauza lentilelor de contact. Pentru a evita acest pericol este necesara respectarea stricta a igienei acestora. Food and Drug Administration din Statele Unite
Specialistii atrag atentia ca a crescut numarul tinerilor care fac infectii oculare din cauza lentilelor de contact. Pentru a evita acest pericol este necesara respectarea stricta a igienei acestora.

Food and Drug Administration din Statele Unite atrage atentia asupra infectiilor oftalmologice provocate de lentilele de contact. Este incriminata o ciuperca ""Fusarium"", care provoaca keratite fungice asociate cu traumatisme ale ochiului, imunodeficiente sau cu utilizarea lentilelor de contact. Se pare ca lentilele suspecte sunt mai frecvente in Asia si Statele Unite si mai putin in Europa. Desi nu a fost stabilita o legatura intre produsele folosite pentru igiena lentilelor, totusi preventiv a fost suspendata comercializarea in Statele Unite si in Asia a produselor suspecte.
Astfel este recomandat sa ne spalam foarte bine pe maini inainte de a folosi lentilele si sa respectam indicatiile privind durata de folosire. Lentilele de contact vor fi pastrate intr-un etui special dezinfectat si schimbat periodic. Daca apar inrosirea ochiului, lacrimare abundenta, dureri sau tulburari de vedere, sunt obligatorii renuntarea la lentile si consultarea oftalmologului.
IGIENA. Lentilele de contact trebuie recomandate de medicul specialist si procurate din magazine autorizate. Dar secretul eliminarii riscului de infectii il reprezinta modul de intretinere a lentilelor. In acest sens, conferentiar doctor Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice, semnaleaza cresterea numarului pacientilor tineri cu probleme oculare generate de nerespectarea igienei lentilelor, dar si de achizitionarea unor lentile de calitate indoielnica. Persoanele care poarta lentile de contact considera ca acestea sunt suficiente pentru a proteja ochiul de razele ultraviolete. Totusi, specialistii avertizeaza ca, desi majoritatea lentilelor poseda filtre pentru razele ultraviolete, nu protejeaza in totalitate ochiul de razele solare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.