Electrostimularea stomacului cu ajutorul unui pacemaker reprezinta o noua solutie chirurgicala pentru a lupta contra obezitatii. Cercetatorii de la Universitatea Galveston din Texas au testat cu succes un sistem pacemaker destinat obezilor, pe

Electrostimularea stomacului cu ajutorul unui pacemaker reprezinta o noua solutie chirurgicala pentru a lupta contra obezitatii.

Cercetatorii de la Universitatea Galveston din Texas au testat cu succes un sistem pacemaker destinat obezilor, pentru a manca mai putin. Implantat in stomac, acest mic aparat care emite unde electrice s-a dovedit o solutie in cazul obezitatii. Ideea electrostimularii gastrice exista inca din 1995, iar de atunci studiile au confirmat ca aceasta metoda este lipsita de riscuri pentru organism.
EXPERIMENT. Luna trecuta, pacemakerul gastric a fost testat pe un grup de persoane in stare buna de sanatate. Pe parcursul celor trei zile de experimente, cercetatorii americani au demonstrat ca stimularile electrice produse de electrozii plasati in peretele stomacului reduc semnificativ cantitatea de hrana consumata de subiecti. Mai mult decat atat, aparatul prelungeste cu 45 de minute golirea stomacului, adica momentul cand continutul din stomac ajunge in tubul digestiv, dupa care stomacul este din nou pregatit pentru a primi hrana.
In raport cu alte metode chirurgicale contra obezitatii (inel gastric, by-pass), pacemakerul prezinta avantajul de a nu avea efecte secundare, cum ar fi disconfortul abdominal sau greturile. Insa pana la practicarea pe scara larga a acestei metode sunt necesare mai multe studii pe oameni cu afectiuni asociate obezitatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.