Sindicatul Raiffeisen Bank va picheta de luni sediului central al bancii. Sindicalistii acuza Consiliul de Administratie al bancii de masuri abuzive si unilaterale.
Potrivit bancherilor protestatari, acestea privesc restructurarea salariatilo
Sindicatul Raiffeisen Bank va picheta de luni sediului central al bancii. Sindicalistii acuza Consiliul de Administratie al bancii de masuri abuzive si unilaterale.
Potrivit bancherilor protestatari, acestea privesc restructurarea salariatilor din unele compartimente ale bancii fara respectarea legii si a Contractului Colectiv de Munca la nivel de Unitate si discriminarea salariatilor privind modul de evaluare si stimularea acestora. De asemenea, conducerea bancii mai este acuzata de refuzul sistematic de a dialoga cu sindicatul si nerespectarea programului de lucru de opt ore. REPLICA. Conducerea bancii apreciaza acuzatiile ca fiind nefondate. ""Am raspuns favorabil fiecarui punct pus in discutie de catre sindicat si consideram ca avem o baza solida pentru un dialog constructiv si ca nu exista motive pentru o actiune de protest"", se arata in comunicatul de presa semnat de Steven van Groningen (foto), presedinte si CEO al Raiffeisen Bank. Pe langa mesajul pacifist, comunicatul bancii mai contine si o avertizare: ""consideram ca modul de actiune al sindicatului este incorect, iar in ceea ce priveste acuzatiile, ne rezervam dreptul sa luam masurile legale corespunzatoare"". In comunicatul managementului se mai precizeaza ca a fost propus sindicalistilor un protocol pe care acestia au refuzat sa-l semneze.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.