Dupa numai zece zile de arest preventiv, omul de afaceri Marian Alexandru Iancu, inculpat in dosarul RAFO-CAROM, a fost ieri eliberat. Cererea de arestare a sa va fi insa rejudecata la Tribunalul Bucuresti. Marian Alexandru Iancu si-a depasit anul
Dupa numai zece zile de arest preventiv, omul de afaceri Marian Alexandru Iancu, inculpat in dosarul RAFO-CAROM, a fost ieri eliberat. Cererea de arestare a sa va fi insa rejudecata la Tribunalul Bucuresti.

Marian Alexandru Iancu si-a depasit anul acesta recordul personal la stat dupa gratii. Daca in 2005 ""incasa"" patru luni de arest preventiv, acum el scapa, pe seama unor vicii, dupa doar zece zile de incarcerare. Batalia pentru arestarea sau nearestarea lui Iancu nu s-a terminat insa. Dezbaterile pe aceasta tema o vor lua de la capat la Tribunalul Bucuresti, deoarece magistratii Curtii de Apel au dispus, pe langa eliberarea imediata, si rejudecarea cererii de arestare a omului de afaceri.
CHEIA. Motivarea deciziei de ieri nu este cunoscuta deocamdata, dar se pare ca ""bafta"" lui Iancu a stat, culmea, chiar in hotararea de arestare a sa. In urma cu doua zile, avocatul omului de afaceri, Ion Neagu, sustinea in fata magistratilor ca motivarea incarcerarii lui Iancu este copiata in mare parte din cea a arestarii colegului de dosar, Ovidiu Tender. Fara ca judecatorul sa faca vreo individualizare a pericolului pe care l-ar reprezenta fiecare inculpat. Inclusiv actul care prevedea limitele mandatului a fost copiat dupa cel al lui Tender. A fost necesara o rectificare a datei de incepere a incarcerarii lui Iancu, deoarece fusese trecuta cea a lui Ovidiu Tender - 3 martie, desi arestarea lui Iancu a venit o luna mai tarziu.
LA IESIRE. La ora 17:15 Marian Iancu a parasit arestul cu mers foarte greoi din cauza crizei de guta pe care a avut-o in timpul incarcerarii. Destul de zgarcit in declaratii, patronul de la Poli a sustinut doar ca spera sa convinga Justitia de nevinovatia sa, la rejudecarea propunerii de arestare. ""Nu pot sa mai am emotii, dupa ce am trecut prin cate am trecut"", a incheiat omul de afaceri. Printre cei care l-au asteptat pe Iancu s-a aflat si avocatul lui Ovidiu Tender, partenerul ghinionist al lui Marian Alexandru Iancu, mentinut dupa gratii inca o luna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.