Presedintele iranian ultraconservator, Mahmud Ahmadinejad (foto), a lansat o tirada de critici aspre atat la adresa Israelului, cat si a Statelor Unite, in cadrul unei conferinte internationale de sustinere a Autoritatii palestiniene. Inaltul o
Presedintele iranian ultraconservator, Mahmud Ahmadinejad (foto), a lansat o tirada de critici aspre atat la adresa Israelului, cat si a Statelor Unite, in cadrul unei conferinte internationale de sustinere a Autoritatii palestiniene.


Inaltul oficial iranian si-a dat din nou frau liber imaginatiei, declarand ca are ""serioase indoieli"" asupra existentei Holocaustului evreilor in cel de-al doilea razboi mondial. El a prezis si ""disparitia"" statului israelian. ""Regimul sionist este injust si reprezinta o amenintare permanenta. Fie ca vreti sau nu, el este pe cale de disparitie"", a declarat Ahma-dinejad in fata presedintilor forurilor legislative din peste 20 de tari si a reprezentantilor Hamasului, Jihadului islamic si ai Hezbollahului. Presedintele iranian a luat partea palestinienilor pe care ii considera nedreptatiti si, pentru a demonstra acest lucru, si-a reluat controversatele idei asupra Holocaustului. "" Daca existe serioase indoieli privind Holocaustului evreilor, nu exista nici un dubiu asupra catastrofei si Holocaustului care i-au afectat pe palestinieni"", a subliniat Mahmud Ahmadinejad.
REACTII. Inaltul oficial iranian, care a pus pe jar comunitatea internationala din cauza politicii sale nucleare, a declarat ca nu ""ia in calcul"" propunerea facuta joi de secretarul de stat american, Condoleezza Rice, care a sugerat Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite adoptarea unei rezolutii in privinta Iranului in virtutea Capitolului VII al Cartei Natiunilor Unite, care prevede folosirea fortei, relateaza AFP. In plus, declaratiile sale au fost sustinute si de ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem religios iranian, care a denuntat ""comploturile americane"" impotriva statelor din regiune in favoarea instaurarii dominatiei ""sionistilor"" asupra Orientului Apropiat.
Khamedei a mai cerut musulmanilor ""sa ajute prin toate mijloacele posibile"" palestinienii, avand in vedere ca SUA si Uniunea Europeana au dispus incetarea finantarilor catre guvernul Hamas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.