Pentru week-end, posibilitatile de distractie sunt multiple. Cine ramane acasa se poate plimba in parc, pe sub copacii inverziti, iar cei care prefera sa mearga la munte au ocazia sa schieze pe o zapada groasa de un metru.

Cu aproape o saptamana inainte de Pastile ortodox, zapada nu a disparut de pe partiile aflate la altitudini mari. Statiunile cele mai cautate sunt Borsa si Sinaia.
MARAMURES. Localitatea maramureseana este preferata in general de schiorii din partea de nord a tarii. ""Avem zapada de un metru pe partia Varful Stiol, situata la 1.800 de metri altitudine. Pana acolo se ajunge cu telescaunul care deserveste partia Poiana Stiol. La noi este singurul loc din nordul tarii unde se mai poate schia in aceasta perioada. Saptamana trecuta am avut niste domnisoare care au venit la partie si au plecat tare bronzate, ca a fost vremea frumoasa. Pentru duminica viitoare, cand este Pastile ortodox, ne asteptam sa avem ceva mai multi schiori, dar nici acum nu ar fi exclus sa vina turisti mai multi, pentru ca este Pastile catolic"", a declarat Gheorghe Malec, cel care administreaza partia de la Borsa. Statiunea este situata la o distanta de 80 de kilometri de Vatra Dornei si 130 de Baia Mare.
VALEA PRAHOVEI. Pentru schiorii din partea de sud a tarii, Sinaia reprezinta locul ideal in aceasta perioada. Partia Carp, cea mai grea din tara, nu este in cea mai buna stare. Zapada este moale, astfel ca te poti afunda pana la genunchi. In plus, au aparut foarte multe zone cu iarba, care reduc perimetrul schiabil si variantele de coborare. Cel mai spectaculos loc este situat in Valea Dorului, unde se poate ajunge cu telecabina veche sau cu telescaunul. Pe langa cele trei partii, Valea Dorului, Subtelescaun si Valea Soarelui, schiorii pot cobori si pe ceilalti versanti, acolo unde masinile de batut zapada nu ajung niciodata. Si aici, in cazul in care vremea o permite, se poate face plaja.

POIANA BRASOV