Intr-o inregistrare video data publicitatii ieri pe internet, numarul doi al retelei teroriste Al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, a laudat insurgenta din Irak, in special pe liderul iordanian Abu Musab al-Zarqawi si a cerut tuturor musulmanilor sa sprijine miscarea radicala.

Inregistrarea are 28 de minute, este datata noiembrie 2005 si se vrea a marca a patra aniversare a bataliei de la Tora Bora, cand fortele americane i-au asediat pe Osama ben Laden si pe luptatorii Al-Qaeda in pesterile din muntii Afganistanului. ""Bush, fiul lui Bush, eliminarea Israelului este datoria fiecarui credincios"", spune Al-Zawahri.
SINGURA CALE, JIHADUL. ""Clericii saraci si toate masinile falimentare de propaganda incearca sa convinga oamenii sa faca schimbari pe cale pasnica, insa natiunea islamica stie ca drumul ei este jihadul si inarmarea"", continua discursul adjunctului lui Ossama. ""Pe Allah, noi sa fim pasnici cand dusmanii Israelului se angajeaza in actiuni violente si barbare si Israelul este inarmat pana in dinti cu tot felul de arme conventionale si neconventionale?"", intreaba retoric Zawahri, care apare in inregistrare sezand langa arma sa automata, imbracat intr-un vesmant gri, pe care este atasat microfonul, si purtand un turban alb. (Ana Ilie)