Actorul Radu Beligan va primi sambata Premiul de Excelenta la Gala Comediei Romanesti, ceremonie ce va pune punct editiei de anul acesta a festivalului organizat de Teatrul de Comedie. Festivalul Comediei Romanesti - festCO a capatat l

Actorul Radu Beligan va primi sambata
Premiul de Excelenta la Gala Comediei Romanesti, ceremonie ce va pune punct editiei de anul
acesta a festivalului
organizat de
Teatrul de Comedie.

Festivalul Comediei Romanesti - festCO a capatat la a patra editie caracter competitiv, astfel ca dupa o saptamana de spectacole din Bucuresti si din tara va urma o gala de decernare a premiilor. In afara de Premiul de Excelenta, organizatorii vor acorda premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna scenografie, cea mai buna actrita in rol principal/ secundar si cel mai bun actor in rol principal/secundar, relateaza Mediafax.
SPECTACOLE. Juriul este format din regizoarea Sanda Manu, criticii Ileana Lucaciu si Gabriela Hurezean, actorul Eusebiu Stefanescu si scenograful Constantin Ciubotariu.
Un numar de 15 spectacole de comedie bazate pe piesele unor autori romani clasici sau contemporani participa in festival. De asemenea, in timpul Galei vor intra in posesia premiilor castigatorii celei dintai editii a Concursului de Comedie Romaneasca. Textele premiate sunt: ""Dumnezeul de a doua zi"" de Mimi Branescu, ""Coolori"" de Peca Stefan (premiul I), ""Bazic sau 7 din 49"" de Doru Dragoi, ""Autorul"" de Radu Herjeu (premiul II), ""Casalotul"" de Emil Mladin, ""Pluta pe spate"" de Eugen Serbanescu (premiul III). Valoarea totala a premiilor se ridica la 10.000 lei (100 de milioane de lei vechi): premiul I - 5.000 lei, premiul II - 3.000 lei, premiul III - 2.000 lei.
MOMENTE. Construita ca un show, Gala Comediei Romanesti va cuprinde momente sustinute de actorii Tamara Buciuceanu, Ion Lucian, Stela Popescu, Dumitru Rucareanu, Horatiu Malaele, Radu Gheorghe, George Mihaita, Valentin Teodosiu, Emilia Popescu, Adriana Trandafir, Delia Nartea, Mihai Bisericanu, Dan Tudor si altii. Directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita, a declarat recent ca scopul Galei este ""de a populariza si mai mult festivalul"". In acest an, organizatorii sunt intr-o faza de ""tatonare"". De la anul insa, ei vor sa colaboreze cu TVR pentru o Gala televizata.

PIESE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.