Respingerea unui proiect de lege pe care il initiase l-a facut pe senatorul PD Marius Marinescu sa ceara demisia vicepremierului Copos si sa ii acuze pe colegii democrati care nu l-au sustinut ca sunt ""slugoi"" si sprijina grupuri de interese. In re

Respingerea unui proiect de lege pe care il initiase l-a facut pe senatorul PD Marius Marinescu sa ceara demisia vicepremierului Copos si sa ii acuze pe colegii democrati care nu l-au sustinut ca sunt ""slugoi"" si sprijina grupuri de interese. In replica, colegii il invita sa paraseasca partidul.

La nici doua luni dupa ce era gata sa il bata pe ministrul Olteanu pe coridorul Senatului, senatorul PD Marius Marinescu a recidivat ieri: nemultumit ca initiativa sa legislativa care prevedea infiintarea Autoritatii Romane pentru Mediul de Afaceri, prin fuzionarea a trei agentii existente cu atributii
in domeniul IMM-urilor, a fost respinsa de plenul Senatului, Marinescu a armat un adevarat scandal in sala de plen, care s-a extins ulterior si pe hol. Startul scandalului a fost dat de anuntul liderilor de grup ai partidelor guvernamentale cum ca initiativa nu va primi sustinerea lor, deoarece crearea unei agentii mai mari care sa le inglobeze pe cele deja existente nu inseamna o imbunatatire a transparentei decizionale sau reducerea birocratiei si eliminarea suspiciunilor de coruptie. Pe un ton ridicat, Marinescu a ales sa combata atitudinea colegilor sai acuzandu-i pe acestia ca sustin grupurile de interese si a solicitat demisia vicepremierului Copos, care are atributii in domeniu. In favoarea initiativei democratului s-a pronuntat doar opozitia.
CONFLICT DE INTERESE? Punctul de vedere al Guvernului, care nu sustinea proiectul, a fost prezentat, dar si ""nuantat"" de subsecretarul de stat Gabriela Vasile, membru PD si vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. Pentru ca respectivul subsecretar de stat si-a depasit atributiile, permitandu-si sa ""sfatuiasca"" senatorii sa adopte ""cea mai buna solutie"", desi Executivul recomandase respingerea initiativei, liderul Aliantei, Puiu Hasotti, s-a deplasat la tribuna si i-a comunicat acesteia ca va solicita discutarea atitudinii ei in cadrul Aliantei. Suficient ca sa atraga asupra sa ""fulgerele"" lui Marinescu, care l-a acuzat ca respinge initiativa sa doar pentru a-l proteja pe ministrul de stat George Copos. ""Hasotti voia vot imperativ si a amenintat! A amenintat si subsecretarul de stat!a€¦ In PD sunt slugoi care asculta de votul imperativ si nu tin cont de prioritatile din programul de guvernare"", a acuzat Marinescu. De tirul lui Marinescu nu a scapat nici colega sa de partid Maria Petre, pe care, pentru ca nu l-a sustinut, Marinescu a trimis-o la ""vopsit oua"" in Parlamentul European. In replica, Maria Petre l-a invitat sa isi dea demisia din partid, ca astfel ""sa capete credibilitate"". Liberalul Hasotti a refuzat insa sa comenteze acuzatiile lui Marinescu, aruncand peste umar doar un ""nu ma cobor eu la mintea lui Marinescu"".
SOLICITARE. Atitudinea din plen a subsecretarului de stat Gabriela Vasile, care nu a raspuns acuzatiilor lui Marinescu cum ca actualmente exista coruptie in agentia al carei vicepresedinte este, iar pe coridor, uitand probabil ca reprezinta Guvernul, a reafimat ca ea considera ca proiectul este unul bun, a fost considerata neadecvata si de senatorul conservator Silvia Ciornei. ""Ma asteptam sa dezmintiti acuzele domnului senator ca agentia la care sunteti vicepresedinte poate fi acuzata de coruptie si birocratie. Eu as vrea sa va evaluati activitatea, si daca considerati ca asa se intampla, si nu puteti sa faceti nimic, sa va dati demisia. Mie mi se pare ca ar fi cel mai onest gest din partea dumneavoastra"", i-a recomandat senatorul conservator subsecretarului de stat Gabriela Vasile.

RELATII APROPIATE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.