Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva a 15 ofiteri de armata intr-un dosar privind licitatia si apoi semnarea unui contract pentru confectionarea de uniforme militare.
Printre acestia se numara comandantul si loctiitor
Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva a 15 ofiteri de armata intr-un dosar privind licitatia si apoi semnarea unui contract pentru confectionarea de uniforme militare.
Printre acestia se numara comandantul si loctiitorul Comandamentului Logistic Intrunit al Statului Major General al Armatei, generalul maior in rezerva Marin Maciuca, si generalul de brigada in rezerva Adrian Tilinca. Potrivit Biroului de Presa al DNA, ei sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. PREJUDICIUL. Cei 15 invinuiti si-ar fi incalcat atributiile de serviciu in procedura de incheiere a contractului cu firma germana Texplorer Gmbh. Prejudiciul estimat de anchetatori in acest caz este de peste 3 milioane de euro. Cazul a intrat in atentia opiniei publice in urma cu doua zile, cand ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a fost interpelat in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor cu privire la modul de desfasurare a unor licitatii. Deputatii au intrebat daca s-au facut verificari interne in cazul contractelor asupra carora planeaza semne de indoiala. ""Ministrul Apararii a spus ca a fost informat de DNA ca s-au deschis dosare penale pentru 14 persoane, dintre care doi generali, pe un caz privind achizitia de confectii pentru armata"", declara marti deputatul PNL George Scutaru, membru in comisie. Potrivit acestuia, Atanasiu a mai spus ca s-au luat masuri pentru ""reducerea contractelor cu sursa unica"" in cazul achizitiilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.