In premiera in Romania, in perioada 21 aprilie-20 iunie, se desfasoara o campanie de combatere a colesterolului. Programul HipoChol se adreseaza persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, celor care au probleme cu colesterolul, dar nu numai lor. I
In premiera in Romania, in perioada 21 aprilie-20 iunie, se desfasoara o campanie de combatere a colesterolului.

Programul HipoChol se adreseaza persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, celor care au probleme cu colesterolul, dar nu numai lor. In cadrul programului, pacientii au posibilitatea sa-si masoare gratuit nivelul colesterolului si sa primeasca sfaturi cu privire la prevenirea hipercolesterolemiei. La acest program participa 1.000 de medici specialisti si medici de familie. Se estimeaza ca pana la sfarsitul campaniei vor fi testate aproximativ 50.000 de persoane.
Persoanele interesate sa-si testeze colesterolul pot afla care este cel mai apropiat centru medical implicat in program telefonand gratuit la 0800.86.96.63 sau consultand brosurile informative care se gasesc in farmacii. ""Hipercolesterolemia nu se manifesta in nici un fel si se poate depista doar prin analize de sange"", arata prof. dr. Mircea Cinteza. Nivelul ridicat al colesterolului este o cauza foarte importanta a bolilor cardiovasculare. Potrivit prof. dr. Mircea Cinteza, aproximativ 60% din totalul deceselor inregistrate in Romania sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Pana in acest moment, in tara noastra nu a fost efectuat nici un studiu cu privire la incidenta hipercolesterolemiei. De aceea, datele obtinute in urma Programului HipoChol vor fi centralizate de Societatea Romana de Cardiologie, urmand sa se stabileasca gradul de incidenta a hipercolesterolemiei in randul romanilor de varsta adulta. (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.