Omul de afaceri Ovidiu Tender ramane in arest cel putin pana la inceputul lunii mai. Colegul sau de dosar, Marian Alexandru Iancu, trebuie sa mai astepte o zi pentru a afla decizia magistratilor si s-a ales cu o internare in spitalul penitenciarului Rahova.

Lupta judiciara acerba pentru scoaterea din arest a celor doi oameni de afaceri inculpati in dosarul CAROM- RAFO nu pare sa-i fi convins pe judecatorii Curtii de Apel ca Tender si Iancu pot fi cercetati fara probleme in libertate. Daca in cazul lui Ovidiu Tender magistratii au pronuntat ieri o decizie definitiva pentru mentinerea sa dupa gratii, cel putin pana la inceputul lunii mai, Marian Alexandru Iancu trebuie sa mai astepte o zi pana cand va afla daca mai sta sau nu in inchisoare. In cazul lui, magistratii au amanat pronuntarea pentru maine, astfel incat sa aiba timp sa studieze probele stufoase depuse ieri de avocatul apararii Ion Neagu.
ABSENTI. Marian Iancu nu a ajuns ieri la propriul recurs impotriva arestarii, pentru ca cele opt zile petrecute dupa gratii nu i-au prea priit. Dupa o noapte in care nu a dormit deloc, omul de afaceri a fost dus ieri-dimineata la spitalul Penitenciarului Rahova, deoarece piciorul drept i se umflase foarte mult, probabil din cauza gutei de care sufera acesta, ne-au declarat surse judiciare. Asa ca judecata a avut loc doar in prezenta avocatului omului de afaceri.
APARAREA. Ion Neagu a pledat aprins pentru nevinovatia clientului sau si a incercat sa-i convinga pe cei trei judecatori de faptul ca Parchetul General nu are nici o proba serioasa pentru a dovedi acuzatiile grave aduse lui Marian Alexandru Iancu. Cea mai grava critica adusa arestarii omului de afaceri a avut ca obiect chiar hotararea prin care Tribunalul Bucuresti a dispus la 4 aprilie aceasta masura preventiva. ""Instanta de fond a copiat mare parte din incheierea de arestare a lui Ovidiu Tender. Fara sa tina cont ca orice masura trebuie atent individualizata, pentru ca asa spune legea. Ca si cum acestia ar fi doi saci de cartofi, au luat pericolul de la unul si l-au pus si la celalalt"", a pledat Ion Neagu.

PLEDOARIA ACUZARII