Doctorul Rodica Marinescu, unul dintre reputatii ortopezi ai tarii, medic primar la Sectia de Ortopedie a Spitalului Colentina, explica solutiile terapeutice in cazul artrozei. Se stie ca solutia finala in cazul artrozelor este implantarea unei p
Doctorul Rodica Marinescu, unul dintre reputatii ortopezi ai tarii, medic primar la Sectia de Ortopedie a Spitalului Colentina, explica solutiile terapeutice in cazul artrozei.

Se stie ca solutia finala in cazul artrozelor este implantarea unei proteze, fie in sold, fie in genunchi, fie in articulatiile membrului superior. Dar pacientul nu trebuie sa apeleze la ortoped in faza finala a unei artroze, cand articulatia este facuta praf. Daca se prezinta din timp la medic, bolnavul de artroza poate fi operat fara sa se monteze o proteza. Chirurgul ortoped face
asa-zisa osteotomie, fractureaza intentionat osul articulatiei si se recentreaza, se rearanjeaza capul femurului in pozitia cea mai armonioasa, in pozitia potrivita pentru scobitura din bazin. La nevoie, chirurgul poate si adanci scobitura din oasele bazinului, astfel ca femurul si cavitatea din bazin sa se imbine cat mai corect. Dr. Rodica Marinescu, membra a selectei Societati Americane de Artroscopie, precizeaza ca noua pozitie a oaselor in articulatie se fixeaza cu piese metalice, dar bolnavul ramane cu articulatia lui, cu tesuturi vii hranite si cu senzori nervosi, evitand o proteza de articulatie, care este totusi din metal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.