Seful de post al comunei buzoiene Mihailesti, accidentat grav in urma exploziei camionului plin cu azotat de amoniu, solicita despagubiri de 30.000 de euro de la inculpatii in dosarul privind tragedia din mai 2004. Gabriel Hurlup (foto) a fost sp
Seful de post al comunei buzoiene Mihailesti, accidentat grav in urma exploziei camionului plin cu azotat de amoniu, solicita despagubiri de 30.000 de euro de la inculpatii in dosarul privind tragedia din mai 2004.

Gabriel Hurlup (foto) a fost spitalizat mai mult de trei luni pentru ranile suferite in urma deflagratiei. El a inaintat ieri cererea privind despagubirile la Judecatoria Focsani, unde a avut loc un nou termen al procesului. Audiat ca martor, politistul a spus ca inainte de explozie soferul Florin Marcu i-ar fi dat documentele masinii si doua paturi pentru a nu le lasa sa arda.
ACUZATII. Pentru tragedia de la Mihailesti au fost trimisi in judecata, in septembrie 2004, administratorii a trei societati care s-au ocupat cu transportul azotatului de amoniu, precum si conducerea combinatului Doljchim. Ionel Neagoe (administrator al Ney Transport SRL), Mihai Guna (patron al Mihtrans SRL) si Ion Gherghe (director al combinatului Doljchim Craiova) sunt acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, nerespectarea legii referitoare la protectia muncii si distrugere din culpa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.