Deputatii din Comisia juridica au aprobat ieri trecerea Registrului Comertului din subordinea Ministerului Justitiei la Camera de Comert si Industrie, asa cum era prevazut in proiectul legii camerelor de comert si industrie.

Deputatul PD Augustin Zegrean a propus eliminarea articolului respectiv, dar ideea sa a fost respinsa de catre deputatii juristi cu 12 voturi ""impotriva"" din partea PNL, UDMR si PSD, patru ""pentru"" si doua abtineri.
PROTESTE. Rezultatul i-a nemultumit pe reprezentantii PD, care i-au acuzat pe liberali de inconsecventa in pozitiile adoptate in cadrul Aliantei. Deputatul PD Daniel Buda a precizat ca la ultima discutie din Alianta s-a stabilit sa fie reluata problema transferului Registrului abia dupa momentul integrarii Romaniei. El a sustinut ca trecerea Registrului nu este oportuna in acest moment, statul avand nevoie de o evidenta clara a firmelor. De partea cealalta, liberalul Gabriel Zamfir a spus ca un organism privat ar trebui sustinut. ""Camera de Comert sustine mediul de afaceri si are nevoie de finantare"", a spus Zamfir.