Guvernul roman va returna Castelul Bran lui Dominic von Habsburg, un arhitect din New York si nepot al ultimului rege roman, scrie cotidianul Financial Times in pagina sa electronica. Este vorba despre o incercare a oficialitatilor de a rezolva i
Guvernul roman va returna Castelul Bran lui Dominic von Habsburg, un arhitect din New York si nepot al ultimului rege roman, scrie cotidianul Financial Times in pagina sa electronica.

Este vorba despre o incercare a oficialitatilor de a rezolva indelungata controversa a restituirii proprietatilor confiscate de vechiul regim, continua publicatia. Dominic von Habsburg a cerut restituirea castelului, vechi de 900 de ani, dupa ce Bucurestiul a intarit, anul trecut, drepturile celor care si-au pierdut proprietatile in timpul regimului comunist. Nu s-a finalizat inca nici o intelegere legala, insa avocatii lui Von Habsburg sustin ca au primit indicatii de la Executivul roman ca va preda proprietatea luna aceasta. Financial Times a incercat sa contacteze mai multi oficiali din Ministerul Culturii pentru a obtine o confirmare, insa nu a reusit.
IN EXIL. Dominic von Habsburg a trait la Castelul Bran pana in 1947, cand, la varsta de 10 ani, a parasit tara impreuna cu familia, fugind de regimul comunist care se instalase aici. El nu s-a mai intors in tara si a trait in Elvetia, Argentina si Italia inainte de a se stabili definitiv in America, cu opt ani in urma. ""Pentru mine este un moment emotionant si foarte important. Mi-am petrecut copilaria acolo si am numai amintiri dragi"", a spus el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.