Presedintele Traian Basescu s-a intalnit ieri cu parlamentari observatori la PE, invitarea acestora la Cotroceni venind dupa ce secretarul PPE Antonio Lopez a atentionat asupra ineficientei acestora si a lipsei de implicare in activitatile Legislativ
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit ieri cu parlamentari observatori la PE, invitarea acestora la Cotroceni venind dupa ce secretarul PPE Antonio Lopez a atentionat asupra ineficientei acestora si a lipsei de implicare in activitatile Legislativului european.

Basescu le-a cerut euroobservatorilor romani ""sa actioneze pentru transmiterea unui mesaj convingator cu privire la existenta unei stabilitati politice si a unui angajament din partea Executivului"" privind aderarea la UE la 1 ianuarie 2007.
Potrivit unui comunicat al Presedintiei ""seful statului a subliniat importanta ca euro-observatorii romani sa informeze permanent parlamentarii europeni in legatura cu rezultatele si progresele obtinute de Romania in pregatirea pentru aderare si sa contribuie la crearea unei imagini fidele asupra stadiului de indeplinire a angajamentelor"".
Deputatii Mircea Cosea si Tiberiu Barbuletiu au declarat ca euroobservatorii PNL au refuzat sa participe la discutiile de la Cotroceni pe motiv ca nu doresc sa fie ""participanti la un nou exercitiu de imagine al domnului Basescu"". Mona Musca i-a contrazis insa, afirmand ca ea si Nicolae Vlad Popa au fost prezenti. In scimb delegatia PRM s-a retras nemultumita de prezenta la discutii a senatorului Viorel Duca, deoarece acesta, desi exclus din partid, pastreaza abuziv calitatea de euroobservator, iar cei ai UDMR nu au fost prezenti, intrucat au aflat prea tarziu de invitatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.