Mugur Ciuvica a atacat ieri declaratia purtatorului de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, potrivit careia documentele privind colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea date luni publicitatii de GIP au fost prezentate instantei de catre MApN
Mugur Ciuvica a atacat ieri declaratia purtatorului de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, potrivit careia documentele privind colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea date luni publicitatii de GIP au fost prezentate instantei de catre MApN in procesul dintre cei doi.
In opinia lui Ciuvica, declaratia nu poate fi interpretata decat in doua feluri: ori purtatorul de cuvant al Presedintiei spune adevarul, ori minte. Daca spune adevarul, inseamna, spune Ciuvica, ca Traian Basescu si avocatul sau au avut acces la documentul secret trimis de MApN instantei. In acest caz, Ciuvica cere CSM sa faca o ancheta. Daca Adriana Saftoiu minte, mai spune Ciuvica, atunci aceasta ar trebui sa demisioneze. Adriana Saftoiu ne-a citit insa din sentinta nr. 1421 din 6 octombrie 2004, emisa de Judecatoria Sectorului 2, drept dovada ca de acolo a reiesit ca documentele prezentate de Mugur Ciuvica au fost luate in considerare de instanta in procesul de acum doi ani (n.r. - Mugur Ciuvica a pus si el ieri la dispozitia presei un document al instantei, care este insa doar incheierea unei sedinte publice din 29 septembrie 2004). Sentinta stipuleaza ca instanta a cerut MApN o ""adresa"" care a fost primita, dar nu poate fi facuta publica, intrucat are caracter de document secret. De asemenea, spune Saftoiu, in sentinta se arata ca, la stabilirea verdictului, instanta a avut in vedere si aceasta adresa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.