Un tanar cyberinfractor de origine spaniola este acuzat de furtul a sute de mii de euro din numeroase conturi bancare. Potrivit justitiei spaniole, risca sa petreaca in inchisoare 40 de ani. Infractiunile informatice sunt din ce in ce mai seve
Un tanar cyberinfractor de origine spaniola este acuzat de furtul a sute de mii de euro din numeroase conturi
bancare. Potrivit justitiei spaniole, risca
sa petreaca in inchisoare 40 de ani.


Infractiunile informatice sunt din ce in ce mai sever pedepsite. ""Recordul"" in materie s-ar putea inregistra in Spania, acolo unde un tanar cyberinfractor risca 40 de ani de inchisoare. Jose Manuel Garcia Rodriguez a fost extradat din Argentina si a fost adus de agenti Interpol la Madrid. Era cautat de mai mult timp, sub acuzatia de a fi furat, prin intermediul calculatorului, sute de mii de euro, din diverse conturi. Si asta dupa ce obtinea in mod ilegal parolele proprietarilor conturilor bancare.
""VIP"". Potrivit unui comunicat al politiei spaniole, pe numele lui Garcia Rodriguez existau noua mandate internationale de arest, dintre care trei emise de un tribunal din Madrid.
Pana sa fie adus in Spania, tanarul cracker petrecuse deja sapte luni intr-o inchisoare argentiniana.
""Infractorii fura averi din conturile bancare online. Toti utilizatorii de internet trebuie sa fie bine protejati pentru ca parolele pe care le introduc la conturi personale sau alte informatii de acest gen sa nu cada in mainile hackerilor"", a declarat Graham Cluley, senior technology consultant pentru Sophos, companie specializata in securitate informatica.
Desi mai toata lumea foloseste cuvantul ""hacker"" atunci cand apare in discutie o infractiune informatica, totusi in lumea pasionatilor de computere exista un alt termen pentru ""vandalismele din retele"". Inca din anii a€™80 a aparut cuvantul ""cracker"" (""spargator"") si a fost ales chiar de comunitatea hackerilor pentru a se detasa de cei care produceau ""dezastre"" calculatoarelor. Inspirati din filmul ""Razboiul Stelelor"", se spune ca un ""cracker"" este un ""hacker"" atras de partea intunecata a cunostintelor sale informatice. Potrivit ""eticii"" hackerilor, misiunea lor este aceea de a raspandi cunostintele, informatia in retea, de a scrie ""soft open-source"" si nu de a face pagube. Hackerii creeaza, crackerii distrug.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.