Brokerii si investitorii in actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) inca mai spera ca presedintele Traian Basescu nu va promulga legea care impune detinatorilor de actiuni sa-si vanda, in termen de trei luni, actiunile SIF care depasesc
Brokerii si investitorii in actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) inca mai spera ca presedintele Traian Basescu nu va promulga legea care impune detinatorilor de actiuni sa-si vanda, in termen de trei luni, actiunile SIF care depasesc noul prag maxim de detinere, de 1% din capitalul social.

Prevederea in cauza a fost considerata neconstitutionala, pentru ca afecteaza dreptul de proprietate. ""Este o eroare si o iresponsabilitate sa obligi pe actionari sa vanda in pierdere, dupa ce i-ai lasat 7 luni sa cumpere, in virtutea ordonantei modificate acum de lege"", a declarat senatorul Varujan Vosganian.
""Cotatiile SIF s-au prabusit cu 10% intr-un sfert de ora dupa ce s-a votat legea in Camera Deputatilor"", a spus Vosganian. Pierderile actionarilor se cifreaza deja la sute de milioane de euro. Fata de ordonanta, legea impune ca pragul sa nu fie depasit de actionarii care opereaza in mod concertat.
TRANZACTII PRIN FISC. Directorul general al Bursei, Stere Farmache, propune ca actiunile reziduale la SIF (detinute adeseori de cetateni care nici nu au cunostinta de ele) sa fie tranzactionate prin intermediul terminalelor ghiseelor la care se platesc impozitele. ""Tranzactionarea prin conectarea sistemului Bursei la cel al Fiscului este doar una dintre variante. Mai important este faptul ca oamenii ar putea afla ca sunt actionari si decide in consecinta"", a spus Farmache. (Adrian N. Ionescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.