Presedintele Frantei, Jacques Chirac, a cedat presiunilor de strada. Legea primului contract de munca va fi schimbata. Dupa mai bine de zece saptamani de la declansarea crizei sociale si politice din Franta, sefului statului a anuntat, ieri, ca mu
Presedintele Frantei, Jacques Chirac, a cedat presiunilor de strada. Legea primului contract de munca va fi schimbata.

Dupa mai bine de zece saptamani de la declansarea crizei sociale si politice din Franta, sefului statului a anuntat, ieri, ca mult-disputata lege CPE va suporta o serie de modificari privind ""integrarea profesionala a tinerilor in dificultate"". Este vorba de articolul 8 din actul normativ.
Presedintia franceza nu a oferit detalii concrete legate de aceasta schimbare, anuntand doar ca decizia a fost luata in cadrul unei reuniuni la varf prezidata de Chirac, la care au participat premierul Dominique de Villepin, liderii grupurilor parlamentare si responsabilii majoritatii. ""Conditiile necesare de incredere si calm pentru a permite aplicarea CPE nu sunt intrunite nici de catre tineri, nici de catre intreprinderi"", a spus Villepin, care, in ultimele doua luni, a transformat criza din Franta intr-o lupta personala cu rivalul sau politic, Nicolas Sarkozy, ministrul Internelor.
VICTORIA ""DELINCVENTILOR"". La intalnirea de la Palatul Elysee, a luat parte si Sarkozy, in calitate de presedinte al partidului de guvernare, UMP. In timpul protestelor, ministrul de Interne a trimis jandarmii sa preintampine violentele iscate intre ""cateva sute de delincventi - extremisti, huligani, derbedei, anarhisti - care au venit sa se ia la bataie"", dupa cum a declarat el atunci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.