Disputata la sfarsitul saptamanii trecute la Bucuresti, partida amicala dintre campionul mondial, Veselin Topalov, si cel european, Dieter Nisipeanu, s-a incheiat cu scorul de 3-1 in favoarea bulgarului. LAUDE. Topalov a invins in meciurile in car
Disputata la sfarsitul saptamanii trecute la Bucuresti, partida amicala dintre campionul mondial, Veselin Topalov, si cel european, Dieter Nisipeanu, s-a incheiat cu scorul de 3-1 in favoarea bulgarului.

LAUDE. Topalov a invins in meciurile in care a mutat cu piesele albe, celelalte doua terminandu-se remiza. ""Scorul reflecta realitatea. Mai am mult de munca pana sa devin un adevarat challenger pentru Veselin Topalov. Nu regret ca am renuntat la participarea la Campionatul European pentru a juca acest meci, din care am invatat mult"", a declarat Nisipeanu la finalul intalnirii. De partea cealalta, Veselin Topalov si-a laudat adversarul. ""Nisipeanu este mai bun decat arata ierarhia. A fost o experienta interesanta si sunt multumit de rezultat. Sunt sigur ca vom mai juca impreuna"", a declarat campionul mondial, care a primit patru puncte ELO pentru victoria in fata lui Nisipeanu, in timp ce romanul a pierdut patru puncte.
CADOURI. Campionul bulgar a primit din partea organizatorilor un bust care il infatiseaza pe un cal de sah realizat de caricaturistul Stefan Popa Popas. De asemenea, cei doi sahisti au primit cate o sticla cu vin de colectie din anul nasterii, 1975 pentru bulgar, respectiv 1976 pentru roman. Tabla de sah a meciului dintre Nisipeanu si Topalov a fost vanduta la licitatie, fiind cumparata in schimbul sumei de 5560 RON, bani ce vor fi folositi ca premii la o competitie de juniori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.