""Draga Domnule Bacalbasa, Daca naam raspuns pana acum amabilei dv. scrisori, este ca gusturile mele nu sunt destul de fine, pentru a putea figura in cartea d-tale. Totusi pentru ca nu pot refuza dorinta d-tale, iti comunic ca mancarea mea preferata este: Sarmalute in foi de spanac. Cum se pregatesc nu stiu. Stiu, insa, sa le mananc. Cu toata prietenia, Ana Berlescu."" Totusi, pentru ca mi-am propus sa va ofer macar o sugestie culinara, voi consemna aici reteta-raspuns a lui Radu Odobescu, un ""Crap la cuptor"", care numai bine s-ar potrivi pe masa dumneavoastra de Florii. ""Alegeti un crap proaspat de apa curgatoare si, dupa ce l-ati curatat si spalat, asezati-l intr-o cratita de pamant pe bucati de unt proaspat framantat cu patrunjel tocat, putina ceapa, putin usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare si piper. Acoperiti crapul cu bucati de unt, pune-ti unt si inauntru, presarati pe el pesmet pisat si puneti la coptor. Dupa cateva minute de coacere, stropiti-l imbelsugat cu vin alb, iar in spatiul liber puneti-i laptii sau icrele. Puneti iarasi la coptor si supravegheati operatia, stropind la intervale cu sosul din tava. In alta parte prajiti franzele in unt, varati-le sub peste, iar peste tot turnati un pahar cu smantana. Mai puneti la coptor fara sa fiarba si serviti."" Si, in fine, pentru ca tot v-am obisnuit in Jurnalul de Bucatarie cu ""retete gemene"", iat-o si pe cea propusa de G. Oromolu, fost ministru: ""Crap in solzii lui"". ""Nu cureti solzii pestelui, nici nu-l spinteci. Toate maruntaiele i le scoti prin urechi. Il speli bine. Apoi pe aceeasi cale introduci intr-insul: sare destula, piper, untdelemn fin de salata, foaie de dafin, cimbru, putin tarhon, nucsoara. Culci pestele intr-o tava unsa cu untdelemn si-l pui la coptor. Cand pestele s-a copt, il scoti din tava, ii tragi solzii jos si-l dai la masa"". Asa mai da dictatura!
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Nici nu a născut, dar și-a ales deja bona filipineză. Ana Baniciu va naște în...
Sursa: kudika.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
UniCredit Bank, susținător al Pavilionului României din cadrul La Biennale di...
Sursa: futurebanking.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro