In aceasta seara, Club A va fi gazda unui eveniment remarcabil. Cri Gri, o trupa veterana a miscarii rock, aflata insa in underground, va sustine un concert cu ocazia lansarii celui de-al doilea album, ""Urma de maine"".

Totusi, trupa nu este suficient de ""comerciala"" sau nu este suficient de bine sustinuta pentru a fi cunoscuta de marea masa. Stefan Mardale, liderul grupului, nu e insa suparat de situatie, acceptand sa ramana apreciat doar de cunoscatori. Chiar daca numele formatiei nu este tocmai ceea ce un manager de trupa ar recomanda, Cri Gri a fost ales ca titulatura ""pentru a fi in ton cu stilul divers muzical si textele in respect pentru limba romana"". Definitia genului abordat este socanta si amuzanta totodata: porumbac. Da, pasarea aceea cu pene in diversitate de culori, cocos, gaina sau ce se nimereste a fi, cu alte cuvinte, ""din lumea necuvantatoarelor"". Fusion, pentru cetatenii straini - explica cu umor si ironie Stefan. Definitia ciudata, cu iz folcloric si cultural, intriga si provoaca totodata.

STIL. Componenta actuala e formata tot in baza criteriului ""amestec de stiluri"": Stefan Mardale si Valentin Baicu - din vechea garda, membri fondatori, plus trei tineri viitori absolventi de Conservator - Radu Dimitriu, Calin Grigoriu, Fernando Draganici. Conservatoristii nu au fost alesi dupa acest criteriu, ci dupa deschiderea in exprimare, dupa faptul ca nu erau calati pe un anume gen si, mai ales, dupa bogatia in exprimare muzicala. S-au reunit din vorba in vorba, din afinitati in afinitati. In zece ani, n-au reusit sa scoata decat un album. ""Urma de maine"" va iesi pe piata luna aceasta, printre piesele noi numarandu-se ""Noroace"", ""Haidem pet erasa"", ""Altfel"", ""Glas de peste"" (melodia care da titlul albumului din 2004, dar nu apare pe acesta). Piesa care da titlul albumului se afla deja in Rom Top la City FM. (Raluca Grintescu)