Procesul civil in care se cerceteaza legalitatea averii fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu (foto) a luat ieri o turnura neasteptata. Desi, potrivit apararii, toate documentele care justificau cele 46 miliarde de lei verificate fusese
Procesul civil in care se cerceteaza legalitatea averii fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu (foto) a luat ieri o turnura neasteptata.

Desi, potrivit apararii, toate documentele care justificau cele 46 miliarde de lei verificate fusesera depuse, judecatorii instantei supreme au considerat ca mai sunt necesare si alte acte. Completul de judecata a cerut familiei Popescu sa depuna, ""in masura in care pot"", acte care sa arate cand s-a deschis contul curent in care s-au facut operatiuni, evolutia acestuia pana la 14 decembrie 2004, cand s-a inchis, cum s-au facut transferuri de bani din unele depozite.
GALCEAVA. O alta cerere a instantei a incins insa spiritele. Dincolo de averea politicianului, judecatorii au gasit de cuviinta sa cerceteze si averea Elenei Popescu de cand aceasta locuia in Italia si nu avea nici o legatura cu actualul sau sot. Ea trebuie acum sa dea relatii despre conturile sale din strainatate, din tara si sa aduca o lista a bunurilor pe care le avea inainte de casatoria cu Dan Ioan Popescu.
Aceasta solicitare l-a determinat pe avocatul Ion Neagu sa se intrebe a cui avere este, de fapt, cercetata in acest proces: ""Verificam averea doamnei din 1975. In ce cadru legal, ma intreb?"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.