Osteoporoza a devenit un subiect foarte la moda, polarizeaza interesul si discutiile oamenilor la fel de tare ca si cearta in Alianta D.A. Este interesant de stiut care este si parerea reumatologilor despre osteoporoza, fiindca despre aceasta pie
Osteoporoza a devenit un subiect foarte la moda, polarizeaza interesul si discutiile oamenilor la fel de tare ca si cearta in Alianta D.A.

Este interesant de stiut care este si parerea reumatologilor despre osteoporoza, fiindca despre aceasta pierdere de substanta osoasa discuta si ortopezii, si endocrinologii. Dr. Florin Radulescu, medic primar de reumatologie la Institutul de Reumatologie din Bucuresti, evidentiaza unele aspecte mai putin comentate privind osteoporoza. Astfel, persoanele minione, nu prea inalte, dar slabute, fac mai des osteoporoza decat femeile cu kilograme in plus. Cercetarile au aratat ca stratul de grasime produce ceva estrogeni (hormoni care dispar dupa menopauza) si protejeaza osul. Alt aspect interesant este reprezentat de o lista a factorilor de risc . Era de asteptat ca saracia de calciu si de vitamina D (fixatoare a calciului) sa duca la osteoporoza. Era cunoscut ca lipsa miscarii duce si ea la cladirea unui sistem osos mai fragil. Dar mai putin stie lumea ca fumatul, alcoolul si abaterile de la sistemul de viata cumpatat duc la osteoporoza. Partea proasta e ca osteoporoza este parsiva si te macina fara galagie, fiindca osteoporoza nu doare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.