Orice persoana fizica sau juridica poate acum achizitiona un domeniu .eu. Pentru Romania, sase companii au dobandit dreptul de a ""vinde"" acest domeniu. Dupa ce a trecut de faza ""cu prioritati"", s-a dat liber la inregistrarea domeniilor .
Orice persoana fizica sau juridica poate acum achizitiona un domeniu .eu. Pentru Romania, sase companii au dobandit
dreptul de a ""vinde"" acest domeniu.


Dupa ce a trecut de faza ""cu prioritati"", s-a dat liber la inregistrarea domeniilor .eu. Faza ""Sunrise"" a inceput la 7 decembrie 2005 , iar in acea perioada domeniile erau valabile numai organizatiilor sau companiilor cu ""drepturi prioritare"". In principal era vorba de organizatiile si companiile ce detin functii publice in Uniunea Europeana, detin marci inregistrate sau reprezinta o denumire geografica. Incepand cu
7 aprilie a demarat faza ""Land Rush"", iar domeniile .eu sunt valabile pentru inregistrare tuturor persoanelor juridice sau fizice (primul venit, primul servit). Comisia Europeana a insarcinat Eurid sa puna in practica numele de domenii .eu.
PENTRU ROMANIA. Inregistrarea domeniilor nu se realizeaza la Eurid, ci la companiile care se ocupa de acest aspect, in conditiile in care acestea sunt acreditate de organizatie. Pentru Romania, au dobandit dreptul de ""registrar"" sase companii: Axetel, Eurodomenii, Extreme Solutions, Jump Network Services, Smart Quality Solutions Group si Gazduire Web. Potrivit administratorului Eurid, pana in prezent cei mai grabiti au fost britanicii, care au inregistrat 213.264 de domenii, fiind urmati de germani (177.117 domenii) si olandezi (117.434 domenii .eu). ""Noul domeniu .eu va deveni al doilea ca importanta, dupa .com"", a declarat pentru BBC Markus Eggensperger, director de domenii in cadrul Lycos. Peste 1.500 de firme ""vand"" domenii .eu la preturi intre 12 si 100 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.