Instanta suprema ar putea da astazi un verdict prin care sa stabileasca daca averea politicianului Dan Ioan Popescu este sau nu legala. Fostul ministru al Economiei este primul inalt demnitar a carui avere a ajuns pe masa Justitiei, dupa ce Comis
Instanta suprema ar putea da astazi un verdict prin care sa stabileasca daca averea politicianului Dan Ioan Popescu este sau nu legala.

Fostul ministru al Economiei este primul inalt demnitar a carui avere a ajuns pe masa Justitiei, dupa ce Comisia Speciala de Verificare a stabilit ca familia Popescu nu ar putea justifica provenienta sumei de 46 de miliarde de lei. Tot astazi, deputatul PSD va incerca sa convinga instanta ca sechestrul pus pe opt terenuri din Azuga si pe un imobil din Bucuresti nu se mai justifica.
Pe parcursul procesului, avocatii parlamentarului au sustinut ca intreaga suma cercetata este justificata integral prin documente neluate in considerare la Comisia de Verificare a Averilor. ""Asteptam sa ne judecam, pentru ca am depus toate documentele oficiale care demonstreaza ca averea lui Dan Ioan Popescu este perfect legala"", ne-a declarat ieri avocatul Catalin Dancu.
APARAREA. Potrivit aparatorului, exista patru aspecte care l-ar fi adus pe Dan Ioan Popescu in situatia de a avea un astfel de proces: ""Prima problema este cea a unor documente bancare, ce justifica 500.000 de dolari, dar de care nu s-a tinut cont, pe motiv ca le-ar lipsi o stampila. Ei bine, am depus la dosar acte bancare care arata ca aceasta stampila nu era necesara. Apoi, 80% din tranzactiile imobiliare realizate de sotia lui Dan Ioan Popescu sunt in valuta. Expertul a refuzat sa realizeze calculele in euro, pe motiv ca tranzactiile in valuta nu ar fi posibile in Romania. S-a neglijat o problema insa, Elena Popescu este si cetatean italian si, potrivit legii, are voie sa vanda si sa cumpere in valuta. Nu s-a tinut cont nici o clipa de inflatie si nici macar de limitele solicitarii procurorului general. Acesta ceruse verificarea declaratiei de avere a ministrului Dan Ioan Popescu. Ei bine, calculele au fost facute pe mandatul acestuia de deputat, adica cu doua saptamani mai mult, timp in care el si-a vandut cu noua miliarde de lei actiunile detinute, pentru ca voia sa fie in legalitate cand va fi numit ministru"", a sustinut Dancu. (Gabi Golea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.