Afacerile europene sunt destul de greu de digerat. Asta o stiu foarte bine si oficialii europeni, cu toate ca se declara nemultumiti de prezenta destul de slaba a stirilor despre Uniunea Europeana in mass-media internationale. Asa ca, pentru a re
Afacerile europene sunt destul de greu de digerat. Asta o stiu foarte bine si oficialii europeni, cu toate ca se declara nemultumiti de prezenta destul de slaba a stirilor despre Uniunea Europeana in mass-media internationale.

Asa ca, pentru a recupera handicapul de imagine, eurodeputatii s-au gandit ca ar fi foarte productiv sa le ofere unele facilitati jurnalistilor, doar-doar s-or vedea pe prima pagina a ziarelor, relateaza cotidianul britanic International Herald Tribune. Astfel, Parlamentul European ii ""subventioneaza"" pe ziaristi pentru a scrie despre sesiunile parlamentare de la Strasbourg, forul incercand astfel sa se asigure ca activitatea sa nu este ignorata.
UN ""MIC"" IMPULS. Aproximativ 60 de ziaristi din statele membre UE sunt invitati lunar la Strasbourg in cadrul unui program care dateaza din anii a€™80, administrat de oficiile PE din fiecare stat membru. Printre companiile media care au beneficiat de astfel de subventii in trecut se numara spre exemplu RTBF (Belgia), RTE (Irlanda), ERT (Grecia) si ORF (Austria), au declarat surse europene. De altfel, Legislativul european le mai ofera jurnalistilor de televiziune posibilitatea de a utiliza in mod nelimitat studiouri tv dotate cu cele mai noi echipamente. Ziaristii pot folosi si camerele video din aceste studiouri sau chiar pot ""imprumuta"" gratuit echipe formate din reporter si cameraman. Cei 1.550 de ziaristi de la Bruxelles beneficiaza inclusiv de mese gratuite si de posibilitatea de a da un numar nelimitat de telefoane in timpul summiturilor Uniunii. Intamplator sau nu, ziaristii refuza sa scrie despre privilegiile si cheltuielile de deplasare ale membrilor PE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.