Intre 1986 si 1994, Kurt Cobain a fost liderul de la Nirvana, cel mai mediatizat grup grunge in acea vreme. Tragica disparitie a muzicianului este regretata si astazi de milioane de fani din intreaga lume. Cel care a redefinit muzica anilor a

Intre 1986 si 1994, Kurt Cobain a fost liderul de la Nirvana, cel mai mediatizat grup grunge in acea vreme. Tragica disparitie a muzicianului este regretata si astazi de milioane de fani din intreaga lume.

Cel care a redefinit muzica anilor a€™90, Kurt Donald Cobain s-a nascut la 20 februarie intr-o familie modesta: mama - chelnerita, tata - mecanic auto. Dupa divortul parintilor, Kurt va ramane marcat pentru toata viata, angoasele lui regasindu-se ulterior in muzica si textele Nirvana. Fascinat si influentat de Sex Pistols si (mai tarziu) de Joy Division, Kurt alege sa devina muzician. Pana la Nirvana (1986), grup infiintat cu vechiul prieten Krist Novoselic, la bas, si multiinstrumentistul Dave Grohl, la tobe, Cobain a format si desfiintat mai multe trupe. Incepand cu a€™88 Nirvana are din ce in ce mai multe concerte, primul album aparand in a€™89, evident, la o casa independenta (Sub-Pop), dupa care semneaza cu una majora, Geffen. Succesul e din ce in ce mai mare, MTV-ul ii difuzeaza in heavy rotation, iar Cobain cade in patima heroinei, justificand ca drogul il ajuta sa scape de durerile insuportabile de stomac. La inceputul lui a€™94, Cobain e internat la dezintoxicare, in California, de unde evadeaza. Se intoarce acasa, in Seattle, si la 5 aprilie este gasit impuscat, cu arma alaturi, verdictul fiind sinucidere.
CRIMA. Desi dosarul Cobain a fost inchis, sunt destui cei care sustin si astazi ipoteza crimei, iar detectivul Tom Grant are si argumente. El sustine ca Michael Dewitt si Courtney Love, sotia lui Kurt, au conspirat pentru a-l ucide, invocand motivele. In primul rand, Kurt intentiona sa divorteze de Courtney, care isi angajase avocat. Apoi, internat fiind la dezintoxicare, Kurt a marturisit ca ii este frica sa nu fie ucis acolo, acesta fiind motivul ""evadarii"". De fapt nu a existat ""bilet de adio"", iar in foaia de hartie gasita de politie, care se presupune ca a fost scrisa de Cobain si in care sunt explicate ""motivele sinuciderii"", nu scrie nimic de... sinucidere. Courtney mai detinea un bilet scris de Kurt, si tinut secret, despre care a spus ca l-a aruncat! La autopsie s-a descoperit ca inainte de deces Kurt fusese injectat cu trei doze mortale de heroina!

ALBUME REMARCABILE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.