Disney Mobile este un serviciu prin care parintii pot controla si stabili modul in care copiii isi pot folosi telefonul mobil. Mai toate studiile de pe piata arata ca varsta celor care au in proprietate un telefon mobil se apropie de bancutele gra
Disney Mobile este un serviciu prin care parintii pot controla si stabili modul in care copiii isi pot folosi telefonul mobil.

Mai toate studiile de pe piata arata ca varsta celor care au in proprietate un telefon mobil se apropie de bancutele gradinitei. Fireste, depinde si de zona in care ai facut sondajul, dar cert este ca tendinta in domeniu castiga tot mai mult teren, adica utilizatori. Cei care au copii cam stiu ce inseamna sa-l privezi de jucaria preferata sau sa-i interzici, la un moment dat, jucaria respectiva. In multe familii, telefonul mobil a ajuns ""cel mai dorit obiect"", calculatorul fiind prea mare pentru a-l purtat peste tot, fie si pe perna cu stelute sau arlechini. Iata ca Walt Disney Company, aceea care a colorat si ""animat"" copilaria multor generatii, va lansa un serviciu (in colaborare cu operatori de telefonie din SUA) prin care parintii isi pot supraveghea mai bine copiii, cel putin atunci cand acestia sunt in posesia telefonului mobil.
URMARITI PRIN GPS. Serviciul este valabil prin intermediul disneymobile.com si se va lansa oficial in luna iunie. Prin intermediul Disney Mobile, parintii pot hotari la ce ore din timpul saptamanii copiii pot folosi telefonul si ce numere au voie sa formeze. De asemenea, pot limita cheltuielile pe care copiii le fac prin intermediul telefonului (voce, text sau alte servicii). Telefoanele sunt dotate si cu platforma GPS. Pentru a se putea realiza toate acestea, parintii trebuie sa cumpere copiilor un telefon Disney Mobile care costa 60 de dolari, un contract pe doi ani. Parintii pot sa nu cumpere un telefon Disney pentru ei, dar in acest caz trebuie sa-si monitorizeze copiii on-line.
MODELE PENTRU COPII. Nu este o noutate pentru piata americana aparitia unui tip de telefon mobil ""destinat"" copiilor. Modelul TicTalk, de exemplu (care semana mai degraba cu un walkie talkie), costa 100 de dolari.
De site-ul companiei Enfora, parintii isi faceau un cont si stabileau anumite numere de telefon, iar pentru activarea serviciului trebuia sa cumperi o cartela cu un anumit credit. Inainte de TicTalk insa, pe piata aparuse un alt model, Firefly Mobile, tot cu prepaid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.