Ancheta Euro-Sexo efectuata in sapte tari europene arata ca exista mare cerere de sexologi. Adevarati, adica cu diplome si care sa profeseze. In tara noastra sunt doar 50-60 de sexologi si dintre acestia foarte putini profeseaza. Numarul sexologi

Ancheta Euro-Sexo efectuata in sapte tari europene arata ca exista mare cerere de sexologi. Adevarati, adica cu diplome si care sa profeseze. In tara noastra sunt doar 50-60 de sexologi si dintre acestia foarte putini profeseaza.

Numarul sexologilor raportat la numarul populatiei este corespunzator in Finlanda, insa scazut in Franta si Italia. Majoritatea sexologilor sunt femei, care nu sunt medici. Exceptie face Franta, unde cei mai multi sexologi sunt barbati cu studii de medicina.
RAPORT. Aceste informatii sunt furnizate de ancheta Euro-Sexo, realizata in sapte tari europene: Danemarca, Finlanda, Franta, Italia, Norvegia, Marea Britanie si Suedia. Ea a fost coordonata de Alain Giami, sociolog, director al INSERM, important institut de cercetari medicale. Potrivit acestei anchete, numarul sexologilor raportat la un milion de locuitori este foarte diferit de la o tara la alta. Un raport bun se inregistreaza in nordul Europei, respectiv 13 sexologi la 1 milion de locuitori in Franta, comparativ cu 109 sexologi la acelasi numar de locuitori in Finlanda.
SPECIALIZARE. In Danemarca, raportul este de 40 de sexologi la 1 milion de locuitori, in Norvegia - 30, Suedia - 22, Marea Britanie - 19 si Italia - 14. Sociologul Alain Giami precizeaza ca in Finlanda, in categoria sexologilor, sunt incluse si persoanele care fac educatie sexuala. Cei mai multi sexologi europeni sunt femei din randul asistentelor medicale, psihologilor, consilierilor maritali. Peste doua treimi dintre sexologii din aceste tari, care nu au studii de medicina, au urmat cel putin un curs de specializare in sexologie. In Danemarca, Finlanda si Franta, proportia persoanelor cu studii in sexologie este de 90%.

IN ROMANIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.