Ultimul concurs organizat pentru promovarea magistratilor in functii de conducere a fost motiv de tevatura in justitie. Audierea candidatilor contestatari ai concursului de Consiliul Superior al Magistraturii a scos la iveala ba comportamente ina
Ultimul concurs organizat pentru promovarea magistratilor in functii de conducere a fost motiv de tevatura in justitie.

Audierea candidatilor contestatari ai concursului de Consiliul Superior al Magistraturii a scos la iveala ba comportamente inadecvate din partea examinatorilor, ba ceva probleme cu unele subiecte ale examenului. Institutul National al Magistraturii (INM) a informat ieri ca ""elaborarea subiectelor pentru proba scrisa revine strict comisiei de examinare, fara implicarea conducerii INM"". Din aceasta comisie nu pot face parte membrii CSM si nici persoanele din conducerea INM. Comisia de examinare este numita, potrivit legii, de plenul CSM, la propunerea Consiliului Stiinfic al INM. Potrivit regulamentelor, cu o zi inainte de testarea scrisa, comisia stabileste un set de trei variante de subiecte, care se pun in plicuri separate si sigilate. Subiectele sunt extrase prin tragere la sorti, plicurile fiind desfacute in ziua concursului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.