Nu se stie care a fost greseala atunci cand a venit pe lume Andreea. Doctorii care au consultat micuta de doi ani si sapte luni spun ca e posibil sa fi fost un virus, altii ca poate anestezicul a fost prea puternic, cand a nascut-o mama ei, prin ceza
Nu se stie care a fost greseala atunci cand a venit pe lume Andreea. Doctorii care au consultat micuta de doi ani si sapte luni spun ca e posibil sa fi fost un virus, altii ca poate anestezicul a fost prea puternic, cand a nascut-o mama ei, prin cezariana. Cert e ca fetita are o afectiune a creierului care o impiedica sa vada, sa se miste ca un copil de varsta ei, sa inceapa sa scoata sunete articulate. Boala fetitei a schimbat radical viata sotilor Gheorghe. ""De cand am aflat, practic nu mai traim"", spune cu inima stransa tatal. Ca sa-si salveze copilul, a batut la usile multor doctori neurologi cautand o licarire de speranta, o solutie pentru viata Andreei. Peste tot a primit aceleasi raspunsuri seci, ca nu se mai poate face nimic, ca e mai bine sa se resemneze. CREDINTA. Dumitru Gheorghe spune ca nu s-a inventat inca obstacolul care sa-l doboare, asa ca a cautat cu sotia, pe internet, o solutie. Si au gasit mai multe chiar: cea mai apropiata si accesibila, dar si cu rezultate remarcabile, este un implant cu celule stem la o clinica din Siberia. Pentru familia Gheorghe a renascut, cu putere, speranta. Parintii micutei nici nu indraznesc sa priveasca prea departe in viitor. Nu stiu daca fiica lor va fi doctorita sau artista pentru ca nu s-au gandit niciodata la asta. ""Tot ce-mi doresc e ca Andreea sa se poata descurca singura, nu sa ajunga cu zece facultati sau mai stiu eu ce. Daca va vorbi, va reusi sa manance singura si sa mearga, de restul ne vom ocupa noi"", spune cu realism tatal. ""Nu vreau sa cred ca va ramane asa si cand va creste"", se lupta cu gandurile negre parintele. LUME IN TONURI DE GRI. ""Asa"" inseamna fara a putea vedea, doctorii banuiesc ca Andreea ar distinge forme, toate in alb si negru, dar nu exista o certitudine. Datorita gimnasticii saptamanale, fetita a inceput sa dea din manute si sa fie mai activa, iar cel mai bine sta la capitolul imitat sunete. ""Toate problemele ei vin de la creier. Daca vom face implantul, se va recupera 80%"", spune tatal, devenit cunoscator in terminologie medicala. Pentru operatia din Novosibirsk, Siberia, familia Gheorghe are nevoie de 15.000 de euro. Au incercat sa stranga acesti bani, sa se imprumute, dar mai au deja doua credite la banca. Cand usile par sa se inchida in fata lor, numai o minune le mai poate implini sperantele.
Cu totii putem fi minunea de care au nevoie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.