La capatul unei duble manse extrem de spectaculoase, Steaua a reusit un 0-0 izbavitor in fata Rapidului, calificandu-se in semifinalele Cupei UEFA, acolo unde va da de formatia engleza Middlesbrough. Romania bicolora: in rosu-albastru!
C
La capatul unei duble manse extrem de spectaculoase, Steaua a reusit un 0-0 izbavitor in fata Rapidului, calificandu-se in semifinalele Cupei UEFA, acolo unde va da de formatia engleza Middlesbrough. Romania bicolora: in rosu-albastru!
Calificarea Stelei in semifinala Cupei UEFA a fost intampinata cu un entuziasm de nedescris in majoritatea oraselor tarii. Colorata in ros-albastru, Romania a sarbatorit joi noapte dupa un meci ce s-a transformat in pasaportul european al fotbalului nostru. Arbitrul spaniol Medina Cantalejo hotarase trei minute de prelungire. La scorul de 0-0, scapata de forcingul disperat al Rapidului, Steaua a zvacnit decisiv in ofensiva. Dupa o cursa nebuna, rezerva Daniel Balan a smuls un corner. Cronometrul arata minutul 92 si 45.000 de fani au declansat fiesta. Mingea era departe de poarta lui Carlos si era clar pentru toata lumea ca ros-albastrii sunt in semifinale. Ultimul fluier a facut ca vulcanul stelist din interiorul arenei sa explodeze. Dupa exact 17 ani, Steaua se afla la doar 180 de minute de o noua finala de cupa continentala. BUCURESTI. Inceputa in interiorul arenei, sarbatoarea stelista s-a mutat treptat pe strazile din apropierea arenei si a atins apogeul la kilometrul 0 al fericirii romanilor, Piata Universitatii. Aproape 30.000 de fani extaziati au petrecut pana spre ora 3:00, iar fix la ora 0:52 s-au bucurat de prezenta echipei, antrenorilor si a patronului Gigi Becali, sositi in zona pentru a savura calificarea si in mijlocul suporterilor. ""Este cea mai mare bucurie de cand m-am facut fotbalist. Acum, trofeul este mai aproape si imi doresc sa jucam finala, desi in faza urmatoare sunt adversari apropiati valoric"", a declarat Nicolae Dica. Redescoperit de Olaroiu, atacantul Andrei Cristea a spus: ""Calificarea se datoreaza si suporterilor, trebuie sa le multumim. Steaua a fost mai inteligenta si mai bine asezata"". Bucuria ros-albastra s-a manifestat in aproape toate orasele tarii, dar si in Bulgaria, la Sofia. Gratie infratirii dintre suporteri, Steaua a fost sustinuta pe stadionul ""Lia Manoliu"" si de zece fani ai lui TSKA Sofia, ale caror bannere au fost afisate in tribune. CLICK PENTRU FOTOREPORTAJ DELIR. Piata Universitatii a fost ocupata de stelisti


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.