Liberalii se pregatesc sa ii lege de coada lui Traian Basescu eventualele nereguli de la Regia Autonoma a Administrarii Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), unde, in prezent, se desfasoara un control solicitat de premierul Tariceanu la incepu
Liberalii se pregatesc sa ii lege de coada lui Traian Basescu eventualele nereguli de la Regia Autonoma a Administrarii Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), unde, in prezent, se desfasoara un control solicitat de premierul Tariceanu la inceputul lunii martie.

Pretextul public pentru acest control l-a constituit intarzierea rezilierii contractului Dracula Park, insa surse guvernamentale declarau Jurnalului National ca este vorba de un control amplu, care vizeaza intreaga activitate a Regiei.
NUMIRI. Pentru ca seful statului a acuzat la ""Marius Tuca Show"" numirile facute de Guvern la Loteria Nationala, Imprimerie si Fondul Proprietatea, PNL sustine ca si Basescu si-ar fi pus oameni in anumite agentii, fara ca posturile sa fie macar negociate in cadrul Coalitiei. ""In ianuarie-februarie 2005, in urma insistentelor sale, Traian Basescu a primit dreptul de a nominaliza direct ocupantii postului de presedinte al Consiliului de Administratie de la RAAPPS, precum si conducerile Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si a Portului maritim Constanta. De altfel, desemnarea conducerilor acestor institutii nu a mai facut obiectul negocierilor din Coalitia de guvernare"", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.
Liderul PD, Emil Boc, ii contrazice insa pe liberali, aratand ca PD este cel care a nominalizat conducerile celor patru institutii. ""PD reaminteste PNL ca presedintele Traian Basescu nu are dreptul de a nominaliza ocupanti ai unor posturi in administratie"", ne-a declarat Boc.
SAMANTA DE SCANDAL. RAAPPS este moneda de schimb pe care au folosit-o liberalii si pentru a replica acuzatiilor sefului statului legate de grupurile de interese de la Guvern. Consilierul premierului, Vlad Moisescu, a aratat atunci ca seful RAAPPS, Cristi Vlaicu, a fost pus in functie de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, iar liberalii din Consiliul de Administratie al Regiei si-au dat cu totii demisia. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.