Liberalii se pregatesc sa ii lege de coada lui Traian Basescu eventualele nereguli de la Regia Autonoma a Administrarii Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), unde, in prezent, se desfasoara un control solicitat de premierul Tariceanu la inceputul lunii martie.

Pretextul public pentru acest control l-a constituit intarzierea rezilierii contractului Dracula Park, insa surse guvernamentale declarau Jurnalului National ca este vorba de un control amplu, care vizeaza intreaga activitate a Regiei.
NUMIRI. Pentru ca seful statului a acuzat la ""Marius Tuca Show"" numirile facute de Guvern la Loteria Nationala, Imprimerie si Fondul Proprietatea, PNL sustine ca si Basescu si-ar fi pus oameni in anumite agentii, fara ca posturile sa fie macar negociate in cadrul Coalitiei. ""In ianuarie-februarie 2005, in urma insistentelor sale, Traian Basescu a primit dreptul de a nominaliza direct ocupantii postului de presedinte al Consiliului de Administratie de la RAAPPS, precum si conducerile Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si a Portului maritim Constanta. De altfel, desemnarea conducerilor acestor institutii nu a mai facut obiectul negocierilor din Coalitia de guvernare"", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.
Liderul PD, Emil Boc, ii contrazice insa pe liberali, aratand ca PD este cel care a nominalizat conducerile celor patru institutii. ""PD reaminteste PNL ca presedintele Traian Basescu nu are dreptul de a nominaliza ocupanti ai unor posturi in administratie"", ne-a declarat Boc.
SAMANTA DE SCANDAL. RAAPPS este moneda de schimb pe care au folosit-o liberalii si pentru a replica acuzatiilor sefului statului legate de grupurile de interese de la Guvern. Consilierul premierului, Vlad Moisescu, a aratat atunci ca seful RAAPPS, Cristi Vlaicu, a fost pus in functie de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, iar liberalii din Consiliul de Administratie al Regiei si-au dat cu totii demisia. (Oana Stancu)