Fetita in varsta de doi ani si jumatate din comuna bacauana Horgesti, tinuta de bunici intr-o cusca improvizata, a fost data in plasament familial unui unchi, incepand de ieri, a decis Tribunalul Bacau.

""Decizia a fost pusa in aplicare chiar imediat dupa sedinta de judecata si fetita a plecat la unchiul ei. Plasamentul este pe o perioada nedeterminata. Mama micutei Mariana a fost foarte multumita de aceasta hotarare"", a declarat ieri Alina Iftode, purtator de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Bacau.
Unchiul Marianei, Iorgu Bourici, este angajat la o fabrica de incaltaminte din Bacau si are o stare materiala buna, iar sotia lui urmeaza cursuri de asistent maternal.
In luna noiembrie 2005, fetita a fost lasata de mama sa in grija bunicilor din comuna Horgesti, femeia intentionand sa revina in primavara, cand incep lucrarile campului. Copilul a fost gasit tinut intr-un tarc acoperit cu o plasa de sarma. Drama fetitei a fost prezentata de Antena 1, dupa ce un ziarist italian a filmat in locuinta copilei respective in decembrie 2005. (Mirela Romanet)