Tarifele la sejururile pe Litoral pentru aceasta vara vor fi cu circa 2%-8% mai mari fata de anul trecut, sunt de parere operatorii de turism. Agentiile organizeaza chartere catre 40 de destinatii externe in aceasta vara, asteptandu-se o crestere de

Tarifele la sejururile
pe Litoral pentru aceasta vara vor fi cu circa 2%-8% mai mari fata de anul trecut, sunt de parere operatorii de turism. Agentiile organizeaza chartere catre 40 de destinatii externe in aceasta vara, asteptandu-se o crestere de circa 50%
a numarului de turisti.

Preturile pentru sejururile pe Litoral vor creste simbolic anul acesta, pentru a contracara efectele gripei aviare. In unele cazuri, preturile vor creste cu 2% pana la 8% fata de anul trecut, sustin reprezentantii agentiilor de turism. In ciuda gripei aviare care a afectat imaginea Litoralului si a Romaniei in ultima perioada, turistii sunt incurajati sa isi petreaca vacanta in tara. ""Romania este o destinatie sigura. Fiti solidari cu noi toti si petreceti-va vacantele in Romania"", a spus Ovidiu Iuliu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, in deschiderea celei de-a XV-a editie a Targului National de Turism, desfasurat la Romexpo.
LA MARE. Pana la deschiderea sezonului estival, turistii pot opta sa-si petreaca minivacanta de Pasti pe Litoral. Un pachet cu trei nopti de cazare si masa festiva la un hotel de patru stele din Mamaia costa 99 de euro de persoana.
De 1 mai, preturile pentru trei nopti de cazare variaza intre 80 si 90 lei noi de persoana, la un hotel de doua stele din Mamaia, si 100-180 de lei noi de persoana, la trei stele. Tarifele pentru o saptamana la mare, la un hotel de trei stele, sunt cuprinse intre 140 de lei in Jupiter, pana la 450 de lei in Mamaia, cu mic dejun. Cei care doresc bilete mai ieftine pot alege programul ""O saptamana la mare"", in perioada 1 mai-15 iunie. Sase nopti de cazare la trei stele costa 149 de lei de persoana, iar la doua stele tariful este de 119 lei de persoana.
CURSE CHARTER. Nici persoanele care intentioneaza sa-si petreaca vacanta in strainatate nu sunt neglijate. In aceasta vara, agentiile de turism vor opera curse charter catre 40 de destinatii externe. ""Cred ca aproximativ 60.000 de turisti romani vor opta pentru aceasta varianta pentru a-si petrece vacanta. Cred ca vom observa o crestere de minimum 50% a numarului de clienti fata de anul trecut"", a declarat directorul agentiei Eximtur, Lucia Morariu, citata de Mediafax.
Printre destinatiile de vacanta cele mai cautate, unde exista astfel de zboruri, se numara Barcelona, Malaga, Tenerife, Salonic, Creta, Cipru, Tunisia si Malta. ""Pe toata
vara sunt asteptati cam 2.200 de turisti in Cipru, cu doua curse charter. Cea de-a doua cursa saptamanala catre Cipru va fi introdusa din iulie"", spune Aurelian Bratosin, managerul Butterfly Tourism.

DESTINATII INSORITE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.