Deputatii au adoptat ieri, pe articole, ordonanta care prevede amanarea intrarii in vigoare a noului Cod Penal. Adoptat deja de Senat, actul normativ prevede prorogarea termenului de intrare in vigoare de la 29 iunie 2005 la 1 septembrie 2006 ata
Deputatii au adoptat ieri, pe articole, ordonanta care prevede amanarea intrarii in vigoare a noului Cod Penal.

Adoptat deja de Senat, actul normativ prevede prorogarea termenului de intrare in vigoare de la 29 iunie 2005 la 1 septembrie 2006 atat pentru noul Cod Penal, cat si pentru Legea 294/2004, privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul urmaririi penale. Deputatii urmeaza sa-si exprime votul final pe aceasta ordonanta, martea viitoare.
CRITICI. Social-democratii Valer Dorneanu si Florin Iordache au criticat ordonanta, dar si pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, spunand ca acesta ""face reforma doar la televizor"" si ca ""a sfidat tot ce au facut specialistii"" pana in 2004. ""Nu cred ca ne putem permite sa-i mai permitem doamnei ministru tot felul de experimente"", a spus Dorneanu. Propunerea pesedistilor de a fi respinsa ordonanta a cazut la vot.
Deputatii PNL, PD si ai UDMR au aratat ca respingerea ordonantei ar ""bulversa"" justitia din Romania si ca prorogarea termenului de intrare in vigoare este necesara, din cauza lipsei unei baze materiale. Deputatul Marton Arpad a precizat ca grupul UDMR voteaza favorabil ordonanta, deoarece Uniunea sustine Guvernul, dar ca prorogarea termenului amana aplicarea sanctiunilor prevazute in noul Cod Penal referitoare la drepturile de autor si cele conexe si a altor prevederi conforme cu cerintele europene. (C. Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.