Proiectul de lege a lustratiei a intrat ieri in dezbaterea Senatului, dar alesii nu au fost de acord sa dea votul final asupra raportului comisiilor si al proiectului de lege, urmand ca acesta sa se desfasoare in sedinta de luni. Dupa aproape tre
Proiectul de lege a lustratiei a intrat ieri in dezbaterea Senatului, dar alesii nu au fost de acord sa dea votul final asupra raportului comisiilor si al proiectului de lege, urmand ca acesta sa se desfasoare in sedinta de luni.

Dupa aproape trei ore de discutii in care vocile au depasit tonalitatea normala de multe ori, singura decizie adoptata prin vot de catre senatori a fost ca doua din amendamentele admise in Comisia juridica, care vizau lustrarea comandantilor de nave si aeronave, precum si a conducatorilor cultelor religioase, sa fie eliminate. Singurul amendament din categoria celor trei considerate ca fiind cu destinatari precisi care a fost mentinut de plen prin vot, interzice timp de 10 ani accesul im functii de demnitate publica pentru persoanele care au detinut functii de guvernator sau viceguverantor al BNR si functii echivalente la banci de stat, precum si pentru persoanele cu responsabilitati in domeniul operatiunilor valutare.
EXPLICATII. Intrebat ulterior cum isi explica ca din cele trei amendamente controversate doar acesta a fost admis, liberalul Puiu Hasotti (foto) a plasat ""vina"" asupra colegului sau de Alianta, democratul Radu Berceanu, care a prezidat sedinta. ""A fost o mica inabilitate a presedintelui de sedinta, Berceanu. Mi-e teama ca plenul nu a inteles despre ce era vorba cand a votat"", a sustinut Hasotti, facand referire la modul in care Berceanu le-a explicat senatorilor semnificatia votului la amendamentul in cauza. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.