2.000 de procese au fost intentate in aceasta saptamana impotriva unor persoane care puneau la dispozitie continut ilegal pe retelele peer-to-peer. Industria muzicala da in judecata cam tot ce misca ""stramb"" pe Internet (dintr-un anumit punct
2.000 de procese au fost intentate in aceasta saptamana impotriva unor persoane care puneau la dispozitie continut ilegal pe retelele peer-to-peer.


Industria muzicala da in judecata cam tot ce misca ""stramb"" pe Internet (dintr-un anumit punct de vedere): producatori de software pentru file-sharing, distribuitori de software piratat, up-loaderi (cei care urca fisiere pe un server dintr-o retea pentru a fi la dispozitia celor care vor sa il descarce) si lista poate continua. Vanza-rile de CD-uri si DVD-uri scad dramatic si vina este aruncata in carca anumitor categorii de internauti. Ultima actiune internatioala a IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) a fost lansata in aceasta saptamana si consta in 2.000 de dosare impotriva unor uploaderi din 10 tari europene. Potrivit unui comunicat al IFPI, cea mai afectata tara este Portugalia, indutria muzicala de aici plangandu-se de o scadere de 40% a vanzarilor in ultimii patru ani, cauzata de retelele peer-to-peer.
SOLUTIA DIGITALA. De cand a aparut ""fenomenul"" Napster (pe vremea cand derula activitati ilegale), industria muzicala anunta in fiecare an piederi de milioane de dolari de pe urma internetului. Iata, insa, ca tot internetul ii ofera si o solutie: vanzarile de muzica digitala. Mai intai iTunes, noul si legalul Napster etc. Treburile se misca incet, pentru ca oricat de mic ar fi pretul unei melodii dintr-un magazin online, tot nu se poate compara gratuitatea ""asigurata"" de o retea de file-sharing. Numai ca in SUA, de exemplu RIAA (Recording Industry Association of America) a mai ""inventat"" ceva: companiile care opereaza retele de file-sharing au doua variante: fie instaleaza filtre care sa nu permita utilizatorilor partajarea de fisiere care incalca drepturile de autor, fie isi inchid ""afacerea"". Batalia continua.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.