Pretul locuintelor in blocurile vechi se va reduce dupa ce apartamentele noi proiectate sa se construiasca vor fi livrate pe piata. Acestea vor costa aproape la fel ca si cele vechi. Constructorii de cartiere rezidentiale s-au orientat in acest
Pretul locuintelor in blocurile vechi se va reduce dupa ce apartamentele noi proiectate sa se construiasca vor fi livrate pe piata. Acestea vor costa aproape la fel ca si cele vechi.


Constructorii de cartiere rezidentiale s-au orientat in acest an pe zona de apartamente destinate clasei medii. ""Acestea vor oferi o alternativa la spatiile din blocurile vechi, deoarece vor avea preturi comparabile cu acestea"", a declarat Radu Lucianu, partener al Companiei Eurisko. El a mai precizat ca developerii si-au indreptat atentia spre cartierele bucurestene Vitan, Drumul Taberei, Militari, Colentina si Titan, care au avantajul existentei mijloacelor de transport in comun, a infrastructurii etc.
Sunt anuntate mai multe proiecte de dimensiuni mari, ce vor oferi intre 100 si 1.000 de apartamente. Piata imobiliara romaneasca va atrage in acest an investitii estimate intre 600 si 800 de milioane de euro, fiind posibila chiar apropierea de pragul de un miliard de euro, a declarat Radu Lucianu cu ocazia lansarii Raportului de piata pentru 2006 al Companiei Imobiliare Eurisko.
WEST PARK. Un astfel de proiect este dezvoltat de Compania Rom Canada care va construi un complex rezidential, numit West Park, format din 10 blocuri in Bucuresti, in cartierul Militari. Acesta va include 490 de apartamente, cu suprafete cuprinse intre 70 si 105 metri patrati. ""Preturile variaza intre 69.000 si 103.000 euro, fara TVA, iar doritorii pot beneficia de credite bancare"", a declarat Rosenman Lior, director in cadrul companiei. Proiectul din Bucuresti se va dezvolta in trei etape, iar in prima faza se vor construi 180 de apartamente, din cele aproape 500. Pentru totalul de 500 de apartamente, termenul de finalizare este de aproximativ trei ani. Compania mai construieste un ansamblu similar la Ploiesti, format din 180 de apartamente, proiect estimat la 15 milioane de euro, a mai spus directorul Rom Canada. Central Garden Ploiesti va cuprinde blocuri de locuinte cu 8 etaje si se va intinde pe o suprafata de 11.000 de metri patrati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.